Nämä kukat selviävät jo ulkona – 5 kaunista vaihtoehtoa parvekkeelle ja terassille

Kukat tuovat kevään. Nämä 5 vaihtoehtoa kestävät ailahtelevat säät ja piristävät pihan ja parvekkeen. On aika herättää sisäinen viherpeukalo horroksesta!

Parveke ja piha on talven jäljiltä ankea paikka, jonne kukat tuovat nopean piristysruiskeen – takatalvesta huolimatta.

”Sipulikukat ovat varmin valinta keväällä”, Minna Rantala Kauppapuutarhaliitosta kertoo.

”Kukat kestävät yleensä noin pari astetta pakkasta. Viisi pakkasastetta vaatii jo kukan sisälle nostamista tai peittämistä harsolla.”

Astialla ei ole väliä, kaikki kaupan ruukusta amppeliin tai parvekelaatikkoon käy, mutta istutettu kukka voi kestää kaupan ruukussa majailevaa lajitoveriaan paremmin.

Pidä mielessä nämä 5 kukkaa, kun kaipaat elämää pihalle tai parvekkeelle:

1. Narsissi

Narsissi on kestävä kukka.

Perinteistä pääsiäiskukkaa on useita lajikkeita. Näistä tetenarsissi on kestävin. Se voi nimittäin selvitä hengissä jopa 10 asteen pakkasesta. Aiemmin perunanarsissina tunnettu morsiusnarsissi puolestaan on herkkähipiäisempi eikä siedä pakkasta ollenkaan.

2. Hyasintti

keltainen hyasintti

Joulukukkana pidetystä hyasintista on olemassa myös keväisempi keltainen versio. Väristä riippumatta hyasintin sietoraja menee noin viidessä pakkasasteessa.

3. Helmililja

Helmililja

Helmililja kukoistaa vielä muutamassa pakkasasteessa. Sipulikukat eivät tarvitse paljon vettä, mutta rutikuiva kasvi kestää heikommin kylmyyttä. Sipulikukka kannattaakin kastella hyvin, jos viet sen ulos. Pidä kastelu muuten niukkana.

4. Tulppaani

tulppaani

Sekä ruukussa että leikkokukkana löytyvä tulppaani on ikisuosikki. Kun lämpötila pysyy nollan lämpimämmällä puolelle, ei syytä suosion loppumiseen ole.

5. Orvokki

Orvokki viihtyy parvekkeella tai pihalla.

Valitse orvokki, jos haluat pitkäikäisen kukkakaverin. Orvokki kestää huhtikuusta syksyyn ja saattaa jopa alkaa kukkia syksyllä vielä uudestaan. Orvokki ei siedä pakkasta, mutta kestää viileyttä.

Kastele orvokkia tasaisesti, pidä puolivarjossa tai auringossa ja nypi kuihtuneita kukkia pois, niin kukka on tyytyväinen.

Kuvat: Kauppapuutarhaliitto

Lue lisää:

Kesällä kodikas terassi ja patio on kuin toinen olohuone – sisusta näillä uutuuksilla
Tuo kevät kotiin – näin saat oksat kukkimaan maljakossa
Puhdista huono sisäilma − 10 myrkytöntä kasvia kotiin

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nämä kukat selviävät jo ulkona – 5 kaunista vaihtoehtoa parvekkeelle ja terassille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X