Mainos: Keittiömaailma
Mainos | Keittiömaailma

Nerokkaita yksityiskohtia ja tummaa tammiviilua – onko tässä tämän vuoden kiinnostavin keittiöuutuus?

Kokovalkoiset keittiöt ovat väistymässä ja inspiraatiota haetaan nyt luonnon pehmeistä sävyistä. A la Carte -keittiöt lanseerasi kiinnostavan keittiöuutuuden, joka istuu täydellisesti tämän hetken sisustustrendeihin.

Keittiöihin halutaan nyt pitkään trendanneen puhtaan valkoisen ja täysmustan sijaan luonnonläheisiä ja murrettuja sävyjä. Maanläheiset sävyt tuovat luonnon kotiin ja lisäävät keittiön kodikkuutta ja lämpöä.

Myös puu on materiaalina jälleen suosiossa. Suosituimpia puunsävyjä keittiöissä ovat tällä hetkellä erityisesti tummat sävyt, joita yhdistellään vaaleisiin ja kestäviin kvartsitasoihin.

Ajankohtaisia ovat myös kauniisti uurretut ovet sekä kalusteiden pyöristetyt kulmat, jotka luovat keittiöön pehmeän ilmeen.

Ajankohtaista juuri nyt: tummat puunsävyt ja aidot matetriaalit

Pohjoisen luonnosta inspiroituneena Keittiömaailma lanseerasi A la Carte -keittiöilleen uuden Nordic Nature -malliston. Keittiömalliston muotokieli ja maanläheinen värimaailma mukailevat majesteettisia ja tummanpuhuvia tammimetsiä. Keittiö istuu täydellisesti tämän hetken sisustustrendeihin, mutta on samaan aikaan myös ajaton valinta.

Keittiömaailman emoyhtiö Nobian muotoilujohtaja Herman Perssonin mukaan malliston keskiössä ovat luonnolliset materiaalit ja tekstuurit.

–  Mallisto on nimensä mukaisesti saanut inspiraationsa pohjoisesta luonnosta. Tummat puunsävyt ja aidot materiaalit ovat nyt ajankohtaisempia kuin aikoihin. Toisaalta ne eivät ole vain hetken huumaa, vaan ajattomina valintoina kestävät aikaa. Tavoitteenamme onkin, että keittiöstä tulee klassikko.

Majesteettisista tammimetsistä inspiraationsa saanut Nordic Nature -keittiömallisto leikittelee erilaisilla tekstuureilla. Keittiö mukautuu loistavasti myös pienempiin neliöihin sopivaksi. www.keittiömaailma.fi

Kiinnostavia yksityiskohtia

Nordic Naturen voi sanoa olevan nimensä mukaisesti keittiö, jonka luonto on muotoillut. Useat malliston yksityiskohdat, muodot ja värit on lainattu tammimetsän piirteistä tai vaikkapa lammen pinnan muodoista.

Nerokkaita ja silmiä hiveleviä elementtejä yhdistelemällä voit suunnitella juuri omaan kotiisi sopivan keittiön, joka levittäytyy parhaimmillaan muihinkin tiloihin.

Sormipaneeli- ja tammiviiluovi

Korkeiden kaappien upeiden uurrettujen sormipaneeliovien muotokieli on kuin tammimetsän jylheä runko.

Modernimman vivahteen keittiöön tuo kauniin sileäpintainen tammiviiluovi. Ruskeaksi petsattujen ovien pinnassa esiintyy luonnollista vaihtelua.

Aaltolasiovi

Lammen pinnan tavoin kauniisti pystysuunnassa aaltoileva lasiovi saa ryhtiä mustasta alumiinikehyksestä, joka tuo kokonaisuuteen särmää.

Aaltolasin taakse voi piilottaa esimerkiksi astioita, jotka pilkottavat lasin takaa hillitysti säilyttäen rauhallisen yleisilmeen. Aaltolasinen kaappi sopii keittiön lisäksi loistavasti esimerkiksi olohuoneeseen sisustuselementiksi.

Kalusteiden pyöristetyt kulmat

Pyöristetyillä kulmilla varustettu saareke pehmentää keittiön ilmettä.

Rimasokkeli

Keittiön muotokieltä on jatkettu aivan alas, sokkeliin asti. Perinteisestä ratkaisusta poikkeava ja taitavasti suunniteltu rimasokkeli toimii kiinnostavana yksityiskohtana.

Tammivedin

Sormiurallinen massiivitamminen vedin antaa keittiölle ilmettä ja ryhtiä. Vetimen voi asentaa myös oven yläreunaan, mikä luo keittiölle raamitetun ilmeen. Vedintä on saatavilla aina 64 millimetristä 792 millimetriin.

Luonnonmukaiset työtasot

Vaaleat tasopinnat raikastavat tummankin keittiön. Kvartsitason luonnolliset sävyt ja kuviointi korostavat keittiön elävyyttä ja luonnonmukaisuutta. Nordic Nature- mallistosta löytyy kvartsitasojen lisäksi upeita ja edullisempia laminaattitasoja.

Keittiöunelmista totta

A la Carten Nordic Nature -keittiöitä myydään Keittiömaailman myymälöissä ympäri Suomen. Omat unelmat ja haaveet kannattaa kertoa rohkeasti keittiösuunnittelijalle. Varaa suunnitteluaika keittiöasiantuntijan kanssa  >>

 

Lue myös: Vuoden 2021 trendivärit keittiössä – nämä ovat pinnalla nyt

Lue myös: Näin suunnittelet keittiön valaistuksen – sisustusarkkitehdin 4 tärkeää ohjenuoraa

Lue myös: Tältä näyttää 2020-luvun keittiö – suunniteltu todelliseksi kodin keskipisteeksi

Avainsanat

Keskustelu

Todennäköisesti. Tosin sormipaneeli mietityttää, miten helppo on puhdistaa urat, joihin lika hakeutuu.

Kommentoi juttua: Nerokkaita yksityiskohtia ja tummaa tammiviilua – onko tässä tämän vuoden kiinnostavin keittiöuutuus?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X