Oletko tietämättäsi sisustanut huoneistasi todellista pienempiä? – nämä 7 vinkkiä tuovat tilaa ympärillesi

Haaveiletko avarasta ja valoisasta kodista, jossa katse lepää? Näillä sisustusvinkeillä saat pienen asunnon tai tilan tuntumaan neliöitään tilavammalta.

Pienen ja ahtaan huone voi muuttaa yllättävän helposti tilaihmeeksi. Kokosimme seitsemän neuvoa, joiden avulla onnistut.

1. Karsi kaikki turha

Tila tuntuu ilmavalta, kun katseella on tilaa kiertää eivätkä hyllyt ja tasot eivät ole täynnä tavaraa. Tavaran karsiminen onkin ensimmäinen askel avarampaan tilaan. Kun karsimiseen lisätään vielä järjestyksen säilyttäminen, olet ottanut jo suuren harppauksen kohti isommalta tuntuvia huoneita.

Ole mustasukkainen neliöistäsi. Häädä ympäriinsä lojuvat, tilaa vievät tavarat, joita et tarvitse. Älä myöskään luovuta tilaa uusille esineille tai kalusteille, joiden kanssa et näe pitkää yhteistä tulevaisuutta.

Lue lisää: Ammattijärjestäjän vinkit: näin saat kaiken hyödyn irti säilytystilastasi

2. Panosta peiliin

Peili on halvin, helpoin ja nopein tapa tuoda kotiin lisää tilantuntua. Peili heijastaa valoa ja luo illuusion syvyydestä, joten huone vaikuttaa suuremmalta.

pienen-asunnon-sisustus

Kuva: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Peilin voi sijoittaa joko seinää vasten seisomaan tai ripustaa seinälle yhden tai useamman. Paras paikka on ikkunaa vastapäätä, jolloin maksimoit vaikutuksen.

Katso vaihtoehtoja: Peili halutaan nyt pyöreänä – 10 vaihtoehtoa, joissa voit säästää tai satsata

3. Valaise oikein

Vedä kaihtimet ylös, työnnä verhot syrjään ja anna luonnonvalon tulvia sisään. Kirkas huone tuntuu isommalta, koska varjot häipyvät.

Jos asuntosi ei ole luonnostaan valoisa, luo tunnelma lampuilla. Asettele useampi pienempi valaisin ympäri huonetta, jolloin katse ja valo kiertävät koko tilan.

Lue myös: Pese ikkunat kuin ammattilainen – näillä ohjeilla ikkunanpesu käy vaivattomasti

4. Anna ilman kiertää

Väljästi sijoitellut huonekalut tuovat huoneeseen avaramman tunnun. Jo pieni hajurako seinän ja kalusteen välissä auttaa ilmavamman vaikutelman luomisessa. Korosta vaikutelmaa ja suosi sohvassa ja nojatuoleissa malleja, joiden jalat näkyvät.

Olohuone

Kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Läpinäkyvät kalusteet huijaavat myös silmää luulemaan, että tilaa on todellisuutta enemmän.

Lue myös: Sisustusjutun kolme sanaa: naisellisuus, galleria ja sirous

5. Mieti monikäyttöisyyttä

Laita huonekalusi multitaskaamaan. Voisiko yksi pöytä toimia sekä ruoka- että työpöytänä tai investoisitko vuodesohvaan, joka sopii nukkumiseen ja löhöilyyn? Taiteltavat, pinottavat ja sivuun rullattavat kalusteet tekevät elämisestä helpompaa.

keittiö

Kuva: OM-Arkisto

Lisää säilytystilaa kaikkialle minne mahdollista. Kaapit ja hyllyt voivat kulkea lattiasta kattoon tai seinästä seinään. Valitse sivupöytä, jossa on laatikosto ja hyödynnä sängyn alusta.

Katso vinkkejä: Tavarat järjestykseen – katso kuvat lukijoiden parhaista säilytysvinkeistä

6. Pidä väriskaala vaaleana

Vaaleat ja neutraalit värit saavat pienen tilan tuntumaan isoimmalta ja kirkkaimmalta. Saman värin eri sävyjen käyttäminen seinissä, lattiassa, huonekaluissa ja tekstiileissä tekee yhtenäisen vaikutelman, mikä laajentaa tilaa.

Tumma väri ei heijasta valoa yhtä tehokkaasti kuin vaalea, joten tummien värien ystävien kannattaa tapetoida tai maalata yksi seinä tai elementti, kuten kirjahylly, tummemmalla värillä kaikkien seinien sijaan.

Lue lisää: Dekon toimitus suosittelee: uusi neutraali väri – kokeile näitä valkoisen tilalla

7. Luo kontrasti

Oletko kuvitellut, että pieneen tilaan voi sijoittaa vain pieniä kalusteita? Olet osittain oikeassa. Pieni tila voi kuitenkin hyötyä muutamasta isommasta esineestä. Kokeile vaikka sohvaa, sänkyä tai taulua.

pieni-tila-isommaksi

Kuva: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Pieniä kalusteita vasten isompi huonekalu korostuu ja kerää katseet pois huoneen koosta. Kalusteiden kokojen vaihtelu tuo tilaan myös kontrastia ja vältät nukkekotifiiliksen.

Lisää ideoita: Sommittele taulut seinälle – katso vinkit persoonallisiin asetelmiin

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Oletko tietämättäsi sisustanut huoneistasi todellista pienempiä? – nämä 7 vinkkiä tuovat tilaa ympärillesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X