Sisustus

Onko asuntosi minikoti - pienetkin ideat auttavat lisäämään viihtyvyyttä

Kun neliöitä on vähän, on hyvä kiinnittää huomioita monikäyttöisiin ja sopivankokoisiin kalusteisiin. Muuntuviin kalusteisiin kuuluvat esimerkiksi ulkoilmaa sietävät keittiön tuolit, jotka voi kesällä siirtää parvekkeelle.

1. Kätevä sarjapöytä olohuoneeseen

Minikoti asettaa kalusteille vaatimuksia. Oleskelutilan pelastus on sarjapöytä, joka kokoaa sisäkkäin kolme pöytää. Ikean sarjapöydässä käytännöllisyys on huipussaan, sillä kaksi pöydistä roikkuu toistensa varassa. Näin siivoaminen ja pöytäryppään liikuttelu helpottuvat.

Sohvan eteen levitettynä pöydille voi kattaa tv-dinnerin. Jos vieraita on useita, pöydät voi levitellä istuinpaikkojen mukaan.

sarjapöytä
Kuva:
sarjapöytä avattuna
Kuva:

2. Järjestä ja ripusta tavarat näkyville

Yksinkertainen metallihylly toimii laskutasona kaikissa huoneissa. Se sopii materiaalinsa puolesta myös kylpyhuoneeseen. Reunan ansioista tavarat pysyvät paikallaan ja ripustuskoukkuihin voi ripustaa pyyhkeen, kassin tai takin.

seinähylly
Kuva:

3. Aina tarpeellista laskutilaa pikkutavaroille

Peilin ja taskun yhdistelmä on näppärä ahtaassa eteisessä, jossa ei ole tilaa erilliselle pöydälle tai hyllylle.  Taskussa on säilytystilaa avaimille, aurinkolaseille ja muille pikkutavaroille.

seinäpeili taskulla
Kuva:

4. Raivaa lattia vapaaksi seinävalaisimella

Kun neliöitä on vähän, on hyvä jättää mahdollisimman paljon lattiatilaa vapaaksi. Seinäkiinnitteisellä valaisimella voi korvata lattia- ja  pöytävalaisimen. Seinävalaisimet toimivat niin makuuhuoneessa, keittiössä kuin olohuoneessakin. Erittäin pitkävartisilla seinävalaisimilla voi korvata myös kattovalaisimen.

seinävalaisin
Kuva:

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onko asuntosi minikoti - pienetkin ideat auttavat lisäämään viihtyvyyttä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.