Joulu

Origamitimantti – näin taittelet paperisen joulukoristeen

Helposti taiteltavat origamitimantit ovat helppo joulukoriste kuuseen tai kattauksen koristeeksi. Tikun päähän liitetty timantti koristaa myös kukkakimppua.

Origamitimantti viehättää paitsi jouluna myös muina vuodenaikoina.

Origami on perinteinen japanilainen paperintaittelumenetelmä, jonka tuloksena syntyy paperikoriste. Origamissa käytetty paperi voi olla monenlaista: paksua tai ohutta, jäykkää tai pehmeää, yksiväristä tai koristeltua. Paperi valitaan aina työn mukaan: esimerkiksi monimutkaisissa malleissa on suositeltavaa käyttää ohutta paperia.

Origamitimantin papereina on käytetty perinteisiä origamipapereita, joita saa askartelukaupoista.

Origamitaittelussa ei ole tiukkoja sääntöjä. Yleinen perussääntö kuitenkin on, että origamin tekoon ei käytetä muuta kuin neliönmuotoinen paperi, jota saa vain taitella, ei leikata. Origamit on suunniteltu taiteltavaksi käsin ja ilman liimaa, mutta mahdollista on käyttää myös erilaisia aputyökaluja, kuten viivainta tai kynää, jolla taitoksista saa teräviä.

Lue myös: DIY-origamitaulut – askartelu, joka onnistuu lastenkin kanssa!

Origamitimantti on monikäyttöinen

Origamitimantti on helppo taiteltava joulukoriste, joka sopii myös muihin vuodenaikoihin kuin jouluun. Sen taittelu onnistuu myös isommilta lapsilta. Materiaalina voi käyttää perinteisiä origamipapereita, värillistä ohutta kartonkia tai vaikka tapetteja. Lisäksi tarvitset vain liimaa ja sakset.

Valmiin timantin kärkeen voi kiinnittää neulan avulla langan josta koristeen saa kuuseen roikkumaan. Timantit sopivat koristeeksi ympäri vuoden myös kattauksiin, pakettihin ja kukkakimppuihin. Kukkakimppuun koristeen saa sujautettua kiinnittämällä sen liimalla kiinni puiseen tikkuun tai keppiin. Kepin voi työntää kukkien lomaan. Kattauksessa koristeen voi asettaa jokaisen ruokailijan lautaselle, ja pakettiin sen saa kiinni sitomalla siihen kiinni langan.

Kuvan origamin puusapluuna on Mollie Makes-sivustolta. Netistä löytyy myös useita ladattavia malleja, jotka voi itse tulostaa paperille.

Vielä ehdit tehdä myös himmelinauhan.

Lue myös: Valmista diy-himmelinauha kuuseen tai seinälle.

Origamitimantti
1. Piirrä sapluunan ääriviivat paperille. Merkitse myös pisteet ja katkoviivat.

 

Origamitimantti
2. Leikkaa origami piirtämiesi ääriviivojen mukaan.

 

Origamitimantti
3. Taita kaikki yläkulmat sisäänpäin

 

Origamitimantti
4. Tee taitoksia pisteistä kärkeen ja katkoviivojen mukaan.

 

Origamitimantti
5. Laita liimaa taitettuihin yläkulmiin ja liimaa kulmat seuraavaan kärkeen kiinni. Valmista!

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Origamitimantti – näin taittelet paperisen joulukoristeen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.