Ostatko aina valmiita kukkakimppuja? Näin teet kukka-asetelmat itse

Etkö osaa tehdä kukkakimppuja tai asetella kukkia kauniisti? Homma ei ole vaikeaa, rentous on muodissa. Näillä vinkeillä onnistut varmasti.

Enemmän on enemmän

Runsaat kukka-asetelmat syntyvät rennolla otteella. Asetelmassa saa olla leveyttä ja korkeutta. Tärkeintä on, että kukkia on runsaasti ja niiden värit sopivat toisiinsa.

Vielä ehtii sekoitella kaupasta hankittujen kukkien joukkoon oman kukkapenkin kukkasia ja luonnonkukkia. Kukkakauppojen myymät eukalyptuksen ja salalin oksat tuovat tarvittavaa vehreyttä.

Satsaa maljakoihin

Ryhmittele asetelma erikokoisista maljakoista. Kirkkaat lasipullot ja säilyketölkit sopivat myös hyvin tähän tarkoitukseen. Asettele jokaiseen astiaan yhdestä kolmeen kukkaa. Asettele korkeimmat maljakot ja kukat keskelle, matalimmat sivuille.

Jos et osaa päättää kukkien väritystä, nappaa väri-idea mieleisestä kukkataulusta, -tapetista tai -kankaasta. Hanki kukat ideakuvasi väritystä seuraten.

Tunnusta väriä

Kokeile tehdä kimppu pelkästään vihreistä oksista ja kukkasista. Se näyttää raikkaalta pitkään. Kysy kukkakaupasta koristevihreitä, joilla saat edullisesti runsautta kimppuun.

Lue lisää:

Tee itse kukka-asetelma

Vihreä valtaa kodit – 7 tapaa sisustaa viherkasveilla

Auta köynnöstä kasvamaan – tee itse teksti-kasvituki ja tuo persoonallisuutta puutarhaan

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ostatko aina valmiita kukkakimppuja? Näin teet kukka-asetelmat itse

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X