Sisustus Tilaajille

Palkittu muotoilijakaksikko GamFratesi haluaa, että ostajalla syntyy heidän sohviinsa tai pöytiinsä oikea ja pitkäaikainen side

GamFratesi palkittiin vastikään kansainvälisessä Elle Deco -designgaalassa. Vuoden muotoilijoiksi valittuja Stine Gamia ja Enrico Fratesia yhdistää rakkaus italialaiseen ja tanskalaiseen muotoiluun. Deko tapasi parin työhuoneellaan vuonna 2017.

Tanskalaisen Stine Gamin ja italialaisen Enrico Fratesin muodostama designduo GamFratesi palkittiin vastikään Elle Decon kansainvälisellä muotoilupalkinnolla, kun heidät valittiin vuoden muotoilijoiksi. Palkinnon perusteluissa arvostettiin kaksikon tapaa luoda ja vaalia hyvää suunnittelua sekä jo pitkään ikään ehtinyttä yhteistyötä.

Deko vieraili kaksikon työhuoneella vuonna 2017. Tällöin pariskunta kertoi, että pyrkimys luoda jotakin pysyvämpää on johtanut siihen, että GamFratesin ideoista vain harvat päätyvät lopputuotteeksi saakka. Pariskuntaa ohjaa ajatus siitä, että on parempi jättää puolivillainen työ kesken kuin viedä se loppuun – ja olla tyytymätön lopputulokseen.

”Parhaaseen lopputulokseen päätymisen takana on usein paljon puhetta ja erimielisyyksiä. Suurin osa ajastamme kuluukin outojen ideoiden heittelyyn, piirtämiseen ja prototyyppien rakentamiseen”, Stine kertoo.

Yksi nykymuotoilun vaikutusvaltaisimmista työpareista syntyi, kun tanskalainen Stine Gam ja italialainen Enrico Fratesi kohtasivat 2004 opiskellessaan arkkitehtuuria Italiassa. Pariskunta muutti Kööpenhaminaan opiskelujen loppuvaiheessa. Yrityksensä GamFratesin he perustivat vuonna 2006.

”Meitä yhdisti rakkaus italialaiseen ja tanskalaiseen muotoiluun, mutta myös se suuri ero, mikä kulttuuriemme välillä on”, Stine kertoo pariskunnan yhteistyön alkuvaiheista.

GamFratesin työhuone on samalla showroom tuotteille. Balance-mobile on suunniteltu Cappellinille. Enricon vieressä seinään nojaavat Swedesen Baffi-harjat. Stine istuu Gubin Masculo-tuolissa.
GamFratesin työhuone on samalla showroom tuotteille. Balance-mobile on suunniteltu Cappellinille. Enricon vieressä seinään nojaavat Swedesen Baffi-harjat. Stine istuu Gubin Masculo-tuolissa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.