Parhaat DIY-ideat makuuhuoneen sisustukseen

Makuuhuone uudistuu nerokkailla nikseillä. Pienellä nikkaroinnilla tai nokkelilla säilytysratkaisuilla muutat makuuhuoneen tyylin.
Taittuva sermi makuuhuoneeseen

Saranoin taittuva sermi on kaunis myös sängynpäätynä. Kuva: Tarkett.com

Jaa tila sermillä

Makuuhuone on joskus vain osa olohuonetta. Jos sinulla on pieni asunto ja haluat jakaa tilaa toisinaan sermillä, voit hyvin sijoittaa sen arkena vuoteen päädyksi. Neljäosaisen sermin rakennat helposti itsekin. Sahauta neljä samankokoista vaneria puutavaraliikkeessä. Liitä kappaleet toisiinsa saranoin. Vaalea koivuvaneripinta itsessään on kaunis sellaisenaan, mutta se olisi hyvä käsitellä himmeällä lakalla tai vahalla likaahylkiväksi.

Makuuhuoneen yövalo katossa

Siro peili on huomaamaton valon toistaja tilassa. Kuva: Royaldesign.fi

Tuplaa valo

Jätä enemmän tilaa yöpöydälle ja asennuta riippuvat yövalot vuoteen molemmin puolin. Pieni, kehyksetön peili valaisimen taustalla toistaa kauniisti valoa tilaan. Nyt siedetään myös reippaasti jatketut ja silmukkakoukuin ripustetut sähköjohdot kattopinnassa, joten ei haittaa, vaikka joudut tuomaan johdon huoneen keskeltä sängyn rinnalle. Muistahan, että sähköasennuksia saa tehdä vain ammattilainen!

Makuuhuoneen päätyseinä pn paneloitu ruutukuvioon

Listoilla ja rimoilla on helppo tehdä seinäpintaan uudenlainen ilme. Kuva: Lennol.fi

Listoilla uusi ilme makuuhuoneeseen

Listapanelointi on nyt trendikäs tapa uudistaa seinäpintoja. Makuuhuoneen päätyseinän ruutupanelointi on helppo tehdä ohuesta laudasta tai listamateriaalista, mikäli seinän rakenne kestää sen kiinnittämisen. Asenna alaruudutukseen leveämpää lautaa ja päälle kapeampaa lautaa. Pakkeloi paneloinnin saumat ja hio siistiksi. Pohjamaalaa hyvin ja maalaa sekä seinät että listoitus yhtenäiseksi mieleisellä sävyllä.

Koteloimaseen sängynpäätyyn on piilotettu varapatja kannen alle.

Nikkaroi makuuhuoneen ”patjapiilo” reilusti sänkyä leveämmäksi ja saat enemmän laskutilaa myös kotelon kannen päälle. Kuva: Jotun.com

Varapatjan piilopaikka

Varapatja on kömpelö ja hankala varastoitava. Piilota varapatjasi sängynpäädyksi rakennettuun koteloon. Saranoin avautuva taso on myös kiva pinta sisustuksellisille asetelmille. Koteloidussa sängynpäädyssä patja säilyy pölyttömänä ja helposti saatavilla.

Makuuhuoneen seinämaalus on rajattu tyylikkäästi samaan linjaan matalan ikkunapenkin kanssa.

Matalalle sijoitettu ikkuna asettuu kauniimmin makuuhuonetilaan linjaa noudattavalla seinämaalauksella. Kuva: jotun.com

Luo rajasi maalilla

Puolipanelointi palaa uudessa tyylissä. Nyt seinät rajataan maalilla ja luodaan siten uusia vaikutelmia. Ikkunapenkin korkeudelle maalattu seinäpinta luo kehysmäisen taustan vuoteelle ja saa sen asettumaan mukavammin tilaan.

Lue myös: Ilmettä lastenhuoneeseen hauskalla kolmiolla – kolmion maalaus lastenhuoneeseen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parhaat DIY-ideat makuuhuoneen sisustukseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X