Uskoisitko, että minikoti voi toimia näin hyvin? Katso sisustusideat pieneen asuntoon!

Hyvät ideat ovat tarpeen, kun kotisi on minikoti ja neliöitä on vähän. Hyödynnä entiset hukkaneliöt portaiden alla ja huomaa seinien uusi ulottuvuus. Poimi tästä ihania ideoita pieneen kotiin!

Minikodit yleistyvät niin taloudellisista kuin ekologisistakin syistä. SATO rakensi 15,5 neliön vuokrakoteja Vantaalle, ja myös Kouvolan asuntomessuilla nähtiin niin yksineläjälle kuin pienelle perheellekin sopivia minikoteja. Miten minikoti saadaan toimivaksi?

Minikoti jaetaan sermein

Kun asunnossa on neliöitä niukasti, on joskus tarpeen eriyttää tiloja omaan rauhaan. Erilaiset sermit ovat siihen nyt hyvin ajankohtainen ja trendikäs ratkaisu.

minikoti. sermi

Jos makuutilasi sijaitsee olohuoneessa, voit rajata tilaa kauniilla sermillä. Tällä hetkellä markkinoilla on valtava määrä erilaisia tilanajakajia ja sermejä, joilla voit näppärästi eriyttää työnurkkauksen, makuualkovin tai vaikka vaatesäilytyksen muusta huoneesta. Kuva: Granit.

 

Piilota varavuodevaatteet sohvan sisään

Hyvä vuodesohva on mainio vierasvara, mutta tärkeää olisi myös keksiä vinttikomeroa mukavampi säilytyspaikka varavuodevaatteille.

Monitoimikalusteet tuovat pieneen kotiin muunneltavuutta. Hyvä vuodesohva on mainio vierasvara. Parhaimmillaan piilotat varavuodevaattet vuoteen sisään, kuten tässä sohvassa ne ujutetaan selkänojarakenteeseen. Kuva: Innovation.

 

Yhdistä toimintoja

Kun tilaa on vähän, huomioi kalusteiden monikäyttöisyys. Naulakko peilissä tai valaistu naulakko säästävät seiniä ja turhia ruuvinreikiä.

minikoti, naulakko

Monta toimintoa yhdessä kalusteessa säästää tiloja. Pienen vessan naulakossa on kiva hylly ja peili. Kuva: Ellos.

 

Eteiseen tarvitaan hyvä valo, pieni naulakko ja koukut takille ja avaimille. Parhaimmillaan ne ovat kaikki samassa kalusteessa. Kuva: Ellos.

Listamaiset nuppinaulakot ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja. Listalla voit myös tuoda kivaa ilmettä tilaan ja ryhtiä säilytykseen.

Nuppinaulakkolistaan ripustetuissa koreissa säilöt helposti huivit ja käsineet. Valokuvat ja postikortit sujahtaa kivasti listan taakse. Kuva: Granit.

 

Kodinhoitohuoneen seinän ei tarvi olla ankea. Sisusta se kauniilla nuppilistalla ja ripusta siihen siivousvälineet ja somisteet sopusoinnussa esille. Kuva: Granit.

 

Niukkojen lattianeliöiden kanssa kannattaa ottaa seinäpinnat huolellisesti käyttöön. Kuva: Muubs.

 

Porraskäytävän seiniin voit ripustaa naulakkonupit kuin pienet kivet puron varteen.Kuva: Muuto.

Kiinteät kalusteet ratkaisevat monta tilapulmaa

Kiinteillä kalustekokonaisuuksilla voi toteuttaa oivaltaviakin ratkaisua minikotiin.

minikoti, sänky

Juuri nyt opiskelijat muuttavat uusiin, toinen toistaan pienempiin koteihin. Vuode voi olla myös kompakti kalusteisiin rakennettu osa. Kuva: Kvik.

Vuoteen alla on vielä tilaa. Hyödynnä sekin!

 

Vuoteen alla oleviin vetolaatikkoihin saat kivasti pientavaraa jemmaan. Tai rakenna vuoteesi pienten kaappien päälle ja saat kotiisisäilytystilat toimistotarvikkeille. Kuvat: Ikea.

Kippivuoteen alla on mainio paikka kausivaatesäilytykseen. Kuva: Ikea.

Koreilla saat näkymät kuntoon, jos vaatesäilytys on avonaisessa tilassa.

 

Paikalleen rakennettu vuode maksimoi nukkumatilan ja seinähyllyllä säilyy mökkilukemisto.

 

Kirpputorilta löydetyt, vanhat Artekin klassikkohyllyt kantavat kauniisti kirjat ja pienesineet minimökissä.

Tuo keittiösaareke huonetilaan

Yksiössä on aina vähän liian pieni keittiö. Jatka sitä tuomalla saareke huonetilaan.

Vankka saarekeyksikkö massiivipuutasolla laajentaa helposti pienen kodin keittiön suuremmaksi aamiaispöydällään. Kuva: Ikea.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uskoisitko, että minikoti voi toimia näin hyvin? Katso sisustusideat pieneen asuntoon!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X