Pihakalusteisiin uutta twistiä tuova Ikea Överallt -mallisto on oodi afrikkalaiselle muotoilulle

Afrikkalaiset perinteet kohtaavat skandinaavisen muotoilun Ikean Överallt -erikoismallistossa, josta löytyy kesän ulkoelämän rakennuspalikat.

Hehkeä ja värikäs uusi mallisto on luotu yhteistyössä Ikean suunnittelijoiden sekä muodin, veistostaiteen, arkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun parissa työskentelevien afrikkalaisten muotoilijoiden kanssa. Afrikkalaiset perinteet näkyvät mallistossa voimakkaasti, mikä on hienoa, sillä afrikkalainen muotoilu on tuntuu jääneen liian vähälle huomiolle maailmalla. On merkillepantavaa, että Ikean kaltainen globaali kalustevalmistaja tuo sille näkyvyyttä ympäri maailman Ikea Överallt-mallistollaan!

Lue myös: Ikea Tänkvärd: vastuullista, luonnolista ja keveää

Ikea Överallt: mallistossa on kesän henki

Malliston ideana on kutsua ihmisiä yhteen ja luoda urbaaneja tiloja terasseille ja pihoille. Siihen kuuluu niin värikkäitä, afrikka-henkisiä tekstiilejä, keraamisia ja lasisia tarjoiluastioita sekä kesäkotiin ja terassille sopivia kalusteita. Mallisto on myynnissä toukokuusta eteenpäin ja vain rajoitetun ajan.

ikea överallt mallisto

Yksinkertainen vanerituoli on Issa Diabatén käsialaa. Diabatén ajatuksena oli tehdä tuoli, jonka kuka tahansa voisi helposti kasata ja tehdä siitä omannäköisensä. Tuoli on kaunis jo itsessään, mutta siitä saa muokattua esimerkiksi tekstiileillä tai maalaamalla täysin omanlaisensa. Vanerista valmistettu hylly toimii samoin tavoin, mutta sen etuna on muunneltavuus: niistä voi muodostaa senkin tai kokonaisen kirjahyllyn, mutta se toimii yhtä hyvin yksinäänkin.

ikea kassi

Tässä uusi, ekologinen tulkinta Ikea-kassista! Kassi on valmistettu sipsipakkausteollisuuden ylijäämämateriaalista ja sen suunnittelijat ovat Hend Riad ja Mariam Hazem,  joiden palkittu design-studio hyödyntää erilaisia jätemateriaaleja tuotteiden valmistuksessa. Tämän ja monien tulevien kesien ykköskassi tyylissään ja kestävyydessään, sanomme me.

ikea matot

Nämä supertyylikkäät, graafiset matot ovat globaalin muotibrändi Maxhosa By Laduman  perustajan Laduma Ngxokolon käsialaa. Ngxokoloa inspiroi kulttuuri ja sen perinteiset taidemuodot.

ikea keinutuoli

Sisä- ja ulkokäyttöön sopiva keinutuoli on saanut syntyi ajatuksesta saada vastapainoa nykyajan hektiselle elämäntyylille. Senegalilainen suunnittelija Bibi Seck sai idean tuolista istuessaan keinuvassa tuolissa isoäitinsä puutarhassa Dakarissa, Länsi-Afrikassa, jossa suhtaudutaan ajan kulumiseen verkkaisemmin.

ikea ulkokalusteet

ikea astiat

Eukalyptuksesta valmistettujen pyöreän pöydän ja penkkien idea lähti kenialaisesta tavasta, jossa ystävät kokoontuvat iltaisin juttelemaan päivän tapahtumista tuoden omat tuolit mukanaan. Kaarevat penkit voi asetella joko ympyrän muotoon tai kaareviksi istuinriveiksi. Sis’- ja ulkotiloihin käyvän penkin ja pöydän ovat suunnitelleet nairobilaisen Studio Propoliksen Naeem Biviji ja Bethan Rayner. He ovat myös malliston suloisen kattilan, lasikannujen ja keramiikka-astioiden takana.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pihakalusteisiin uutta twistiä tuova Ikea Överallt -mallisto on oodi afrikkalaiselle muotoilulle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X