Sisustus

Poimi syksyn tuoksut ja tee tunnelmaa kotiin ja kylppäriin

Syksyn tullen on ihana satsata huonetuoksuihin ja hellivään kosmetiikkaan. Murretut värit, mausteiset tuoksut ja kuivatut kukat tuovat kotiin lämpöä ja virittävät kotona oleiluun. Kaunis kosmetiikka ilahduttaa joka päivä kylppärin hyllyllä.

1 Kauniit tuoksut

Huonetuoksujen valikoima on viime vuosina laajentunut Suomessakin. Suosittujen tuoksukynttilöiden rinnalle ovat kirinneet huonetuoksut, joissa tuoksuöljyyn kastetut puutikut vapauttavat huoneeseen tuoksua. Perinteinen potpourri on loistava vaihtoehto, sen etuna ovat kauniit kuivatut lehdet ja kukat, jotka ovat nyt niin ajankohtaisia sisustuksessa.

Korissa italialaisen vanhan luostarin ja apteekin Santa Maria Novellan 1600-luvulla kehittämä potpourri.  Laboratorio Olfattivon huonetuoksu 49 e, Sofinah. Ranskalainen tuoksupussi 9 e/2 kpl, Armas. Terrible Twinsin granaattiomenalta tuoksuva 3-kynttilä, 21 e. Byredon aistikas 1996-tuoksu, 55 e, Petit St Louis.

huonetuoksuja
Kuva: Mirva Kakko/Otavamedia

2 Katseenkestävä kosmetiikka

Pienen illuusion spa-hetkestä saa jo kauniisti järjestetyllä peilikaapilla. Oman aarrekaapin voi luoda tarkoin valikoiduilla kosmetiikkapakkauksilla tai lasi- ja muovipurkeilla, jotka täytetään itse.

Olo-parfyymi sylinteripakkauksessa 55 e, Arela. Absolutionin Creme du Jour -päivävoide 62 e ja John Masters Organics -muotoilutuote 40 e, Jolie. Lasipullossa Laboratorio Olfattivon parfyymi, 114 e, Sofinah. Aesopin Calming-shampoo 39 e ja A.P.C Post-Poo -tipat ikävien hajujen karkottamiseen, 25 e. Saatavana myös Artekista. Mia Höytön Pumpuli-käsivoide 18e, Valo-silmänympärysvoide 38,10 e ja Silkki-vartalovoide 29,90 e sekä Humble Brush -ekohammasharja, 4,90 e, Jolie. Burt’s Bees Almond Milk -käsivoide 13,90 e, Stockmann.

kylpyhuoneen kaappi ja kosmetiikkaa
Kuva: Mirva Kakko/Otavamedia

3 Tunnelmaa olohuoneeseen

Huonetuoksut sopivat  kaikkiin kodin tiloihin kylppäristä makuuhuoneeseen. Niiden mukana voi matkustaa mielessään vaikka Kööpenhaminaan, saunan kuistille tai intialaisiin häihin.

Skandinaviskin Kobenhavn-kynttilää ei enää valmisteta, mutta merkillä on monia muita ihania tuoksuja, Finnish Design Shop. Lumi on julkaissut juuri uuden tuoksulinjaston kuvassa olevien nahkakantisten tilalle. Les Secrets d’Antoinen mausteinen huonetuoksu 35,90 e ja Compagnie de Provencen marseillesaippuat  4 e/kpl, Stockmann. Eclectic Orientalist -kynttilä messinkipurkissa, 63 e, Tom Dixon.

huonetuoksuja
Kuva: Mirva Kakko/Otavamedia

Kommentoi

Kommentoi juttua: Poimi syksyn tuoksut ja tee tunnelmaa kotiin ja kylppäriin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.