Koti Tilaajille

Poimi vinkit vuodevaatteiden valintaan: Tiesitkö, että peittoa kannattaa vaihtaa vuodenajan mukaan?

Hyvä uni lähtee hyvästä sängystä. Ammattilaisen ohjeiden avulla valitset oikein myös patjat, tyynyt, peitot ja lakanat. Muistathan myös huoltaa ne säännöllisesti.

Vuodevaatteilla on väliä. Vietämme sängyssä noin kolmasosan vuorokaudesta, joten voisi sanoa, että vuodevaatteet ovat kuin toiset vaatteemme.

Ei ole liioiteltua myöskään sanoa, että hyvä uni lähtee hyvästä sängystä. Tiesitkö, että patja suositellaan vaihdettavan kymmenen vuoden välein? Ja petauspatja tätäkin useammin, noin viiden vuoden välein.

Nämä aikarajat pätevät sillä edellytyksellä, että patjoista on pidetty hyvää huolta. Esimerkiksi petauspatjojen vetoketjulliset päälliset tulisi pestä säännöllisesti. Lisäksi petauspatjaa voi säästää erillisellä patjansuojuksella.

Vaalea makuuhuone ja valkoiset lakanat ovat raikkauteen rinnastettava klassikko.
Vaalea makuuhuone ja valkoiset lakanat ovat raikkauteen rinnastettava klassikko. Kuva: Frida Steiner

Nukkumatyyny suositellaan vaihdettavan parin vuoden välein. Tyyny tulisi valita nukkumisasennon ja nukkujan koon mukaan. Peitto taas valitaan halutun nukkumislämpötilan mukaan. Jos haluaa nukkua viileän peiton alla sekä kesällä että talvella voi olla tarpeen ostaa kaksi peittoa: ohuempi ja paksumpi, joita vuorottelee eri vuodenaikoina.

Lue myös: Onko makuuhuoneesi valju? Valitse suosikkisi neljästä sisustustyylistä ja loihdi kutsuva makuutila

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.