Bengtskär majakka

Rakastatko merta ja saaristoa? Nämä kuusi ihanaa kesäretkikohdetta on tarkoitettu juuri sinulle!

Suunnitteletko kesäreissua Suomessa? Tässä kuusi ideaa veneilijälle tai muuten vaan merta ja saaristoa rakastavalle.

1. Bengtskär, Kemiönsaari

Suomen kauneimmaksi majakaksi tituleerattu Bengtskär on elämys heti merimatkasta alkaen ja täydellinen kohde kesäreissulle. Saarella tarjotaan opastusta, ja saarikierroksen jälkeen voi juoda munkkikahvit ja kavuta majakan valohuoneeseen.

Lue myös: Porvoon parhaat ravintolat: Nämä paikat hurmaavat herkuttelijan!

Mikä ihaninta, majakalla voi yöpyä ja ihailla ruotsinlaivojen valoja oman huoneen ikkunasta.

Bengtskäriin pääsee omalla veneellä tai vuorolaivaliikenteellä Kasnäsistä ja Hangosta. Majakka on avoinna joka päivä 1.6.–31.8. bengtskar.fi

Bengtskär majakka kesäreissu

Bengtskärin majakka lienee Suomen kaunein majakka. Kuva Jarmo Vehkakoski.

2. Tove Janssonin kesäpaikka, Pellinki

Pieni ja karun kaunis Klovharunin luoto oli Tove Janssonin ja taiteilija Tuulikki Pietilän kesäpaikka melkein 30 vuotta.

Lue myös: Suomi on maailman paras matkakohde – Mitä tehdä Suomessa x 16

Nykyään mökkiä ylläpitää Pellinge Hembygdsförening, joka myös vuokraa mökkiä kesäkaudella. Lisäksi kesällä on myös yksi vierailuviikko, jolloin saarelle saa rantautua omalla veneellä. Saarelle järjestetään tällöin myös opastettuja retkiä.

Klovharunin vierailuviikko kesällä 2019 on 13.– 19.7. klo 9–18. Opastettujen retkien aikataulut löytyvät osoitteesta: pellinge.net./phf/klovharun.

Tove Jansson ja Klovharun kesäreissu

Klovharunin luoto oli Tove Janssonin ja taiteilija Tuulikki Pietilän kesäpaikka melkein 30 vuotta. Kuva OM-arkisto.

3. Merikeskus Vellamo, Kotka

Tämä monitoimikeskus ei ole pelkkä museo, vaikka siellä pitävät majaansa Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo ja Merivartiomuseo.

Näyttelyiden lisäksi Vellamossa järjestetään lukuisia tapahtumia seminaareista työpajoihin ja konsertteihin. Perheen pienimmät on otettu hyvin huomioon: näyttelyissä on runsaasti toimintapisteitä, joissa saa tunnustella ja tehdä itse.

Vellamo on avoinna ti 10–17, ke 10–20, to–su 10–17. merikeskusvellamo.fi

Merikeskus Vellamo kesäreissu

Merikeskus Vellamo on kiva retkikohde koko perheelle.

4. Isokari, Kustavi

Tunnelmallinen Isokarin majakkasaari kuuluu Selkämeren kansallispuistoon. Kesäöinä syttyvän majakan lisäksi saaressa ihastuttaa monimuotoinen kasvi- ja lintulajisto, löytyypä saarelta lampaitakin.

Isokariin järjestetään lintu- ja luontoretkiä sekä rauhoittavia retriittejä. Kesäretkeilijät voivat majoittua saarella joko majakkamestarin talossa tai sen sympaattisissa aitoissa.

Isokariin pääsee omalla veneellä tai risteilemällä Kustavista ja Uudestakaupungista 5.6.–9.8. Hotelli on auki matkailijoille kesä-elokuussa. isokari.fi

Isokari majakka kesäreissu

Isokarissa ihastuttaa majakan lisäksi saaren ainutlaatuinen luonto.

5. Tammio, Hamina

Pieni saari Haminan edustalla on idyllinen päiväretkikohde. Saaren kalastajakylä on kuin satukirjasta: syreenien reunustamat kujat polveilevat värikkäiden puutalojen ja vehreiden puutarhojen keskellä.

Vanhassa kalamajassa on saariston elämää esittelevä tunnelmallinen kotiseutumuseo. Tammiossa ei ole muita palveluja, joten pakkaa eväät mukaan!

Tammioon pääsee omalla veneellä tai vuorolaiva-liikenteellä Haminan Tervasaaresta kesäkuusta syyskuuhun. visitkotkahamina.fi

Tammio saari kesäreissu

Tammion saari on idyllinen päiväretkikohde.

6. Tankar, Kokkola

Eteläisellä Perämerelle sijaitsevan suositun saaren luodoilla seisoo paitsi edelleen toiminnassa oleva majakka myös vuonna 1754 rakennettu kirkko, hylkeenpyyntimuseo ja vanhoja kalamajoja. Yöpyä voi tunnelmallisesti majakkamestarin talossa, saaren vanhassa vierasmajassa tai hostellina toimivalla Luotsiasemalla.

Tankariin pääsee omalla veneellä tai vuorolaivaliikenteellä Kokkolan Meripuiston satamasta 5.6.–1.9., jolloin myös majapaikat ovat avoinna. kokkola.fi/tankar

Tankar majakka kesäreissu

Tankarin suositulla luodolla voi myös yöpyä.

Avainsanat

Keskustelu

Kyllä, meri on hieno ja kunnioitusta herättävä elementti. Meren äärellä mieli rauhoittuu ja sielu lepää. Nytkin merellä tätä kirjoitan ⛵☀️💕.

Minä synnyin saaressa, jota ympäröi meri. Meri on kotini, lähtemätön osa itseä. Olen asunut muuallakin kuin meren äärellä, mutta meren läheisyydessä olen onnellisimmillani.

Kommentoi juttua: Rakastatko merta ja saaristoa? Nämä kuusi ihanaa kesäretkikohdetta on tarkoitettu juuri sinulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X