Mainos: Keittiömaailma
Keittiötrendit 2022
Mainos | Keittiömaailma

Rohkeita värejä ja luonnonläheisyyttä – nämä viisi keittiötrendiä vallitsevat vuonna 2022

Tämän hetken vallitsevissa ja nousevissa keittiötrendeissä korostuvat erityisesti luonnonläheisyys, vastuullisuus ja yksilöllisyys.

Poikkeuksellinen aika on tuonut uusia vivahteita asumiseen, mikä näkyy myös keittiötrendeissä. Listasimme tulevan vuoden viisi nousevaa keittiötrendiä.

Vastuullisuus ja luonto

Maailmanlaajuiset megatrendit korostuvat myös rakentamisessa ja remontoinnissa. Huoli ilmastosta on tuonut vastuullisuuden ja luonnonmukaisuuden vaatimukset myös keittiötrendeihin. Keittiön materiaaleiksi halutaan nyt kestäviä luonnonmateriaaleja kuten kivi- ja kvartsitasoja. Rakentajat panostavat suunnitteluun ja materiaaleihin, sillä keittiön on kestettävä aikaa ja käyttöä.

Luonnollisen seesteiset värisävyt ja materiaalit tuovat kotiin myös kaivattua rauhaa ja harmoniaa. Trendikäs värimaailma sointuu yhteen ilman suuria kontrasteja.

Keittiötrendit 2022

Uutuusväri Hiekka kuuluu tämän hetken halutuimpiin sävyihin. Sävy tulee Keittiömaailman Luonto-värikokoelmaan alkuvuodesta. www.keittiömaailma.fi

Keittiötrendit 2022

Tummat puun sävyt ihastuttavat nyt trendikeittiöissä. Nordic Nature -keittiömallisto on saanut inspiraationsa majesteettisista tammimetsistä ja vastaa täydellisesti sisustajan luonnollisuuden kaipuuseen. www.keittiömaailma.fi

.

Kuin ravintola kotona

Kaikenlainen kotoilu on kasvattanut viime vuosina suosiotaan, ja yhä useampi on innostunut kokkaamaan ja leipomaan kotona. Kotikeittiöltä halutaankin nyt sekä ravintolamaista tyyliä että elämyksellisyyttä. Home cooking -trendiä voi toteuttaa esimerkiksi kattamalla illallispöydän sävy sävyyn keittiön kanssa.

Pellavatekstiilit ja luonnonläheiset astiat sopivat täydellisesti Luonto-värikokoelman Hiekka-sävyiseen keittiöön. www.keittiömaailma.fi

A la carte -keittiöiden Neve-malli sopii tilaan kuin tilaan ja sen värivalikoima on laaja. www.keittiömaailma.fi

Keittiötrendit 2022

Petran Raami-keittiö syvän harmaassa Ukkonen-sävyssä tuo ravintolamaista, tummanpuhuvaa tunnelmaa kotiin. www.keittiömaailma.fi

Kotitoimisto keittiössä

Koska kotona vietetään yhä enemmän aikaa, tämän hetken keittiötrendeissä korostuu tyylin lisäksi toiminnallisuus. Kodin ja keittiön on mukauduttava aiempaa useampiin toimintoihin kuten työpisteeksi, ravintolaksi, kahvilaksi ja rauhoittumisen tilaksi. Eri tilojen rajat hälvenevät kodin roolin muuttuessa.

Kodin sisustus inspiroituu paitsi ympäröivästä luonnosta, myös erilaisista muista tiloista kuten ravintoloista ja kylpylöistä.

Nordic Nature -malliston harmoninen värimaailma kannustaa luovuuteen. www.keittiömaailma.fi

Keittiön elementtejä voidaan käyttää muissakin tiloissa. Esimerkiksi Nordic Nature -malliston aaltolasillisinen vitriinikaappi on kaunis myös olohuoneessa. www.keittiömaailma.fi

A la Carten Vida-niemekkeessä on tilaa sekä ruoanlaitolle että tietokoneella työskentelylle. www.keittiömaailma.fi

Yksilöllistä yllätyksellisyyttä

Niin ikään persoonallisuus on nykykeittiöiden valtti. Trendikeittiöt mätsäävät yhä paremmin kodin asukkaiden omaan, räväkkäänkin tyyliin. Uniikeilla materiaaleilla leikitellään ja luodaan tyylikkäitä kokonaisuuksia, joissa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu.

Petran Minea-keittiön Dekton Khalo -kvartsitaso on nostettu rohkeasti jatkumaan koko seinälle. www.keittiömaailma.fi

Nordic Nature -rimasokkeli on niin kaunis, että se sopii sisustuksen yksityiskohdaksi. www.keittiömaailma.fi

Keittiötrendit 2022

Yksityiskohdat tekevät kokonaisuuden: tasoon integroitu musta allas ja hana sopivat kvartsin sävyihin.

Värien ilotulitusta

Vaikka luonnonmukaisuus on sisustuksen tärkeimpiä trendejä, sen rinnalla myös räväkämmät värit tekevät tuloaan. Esimerkiksi vihreitä keittiöitä näkyy jo ajankohtaisimmissa kodeissa.

Rohkein sisustaja piristää keittiötä tummanpunaisella Karpalo-sävyllä. Syvän punainen väri antaa energiaa ja näyttää raikkaalta valkoisen rinnalla. Tunnelmallisemman kokonaisuuden saa aikaan, kun Karpaloa yhdistää puun eri sävyihin.

Vihreät keittiöt ovat trendien aallonharjalla. Murrettu havun sävy vastaa samalla luonnonmukaisten sävyjen että näyttävämpien värivalintojen kaipuuseen. www.keittiömaailma.fi

Keittiötrendit 2022

Karpalo-keittiö ja tumma kivitaso tekevät keittiöstä kodin katseenvangitsijan. www.keittiömaailma.fi

Lue myös: Nerokkaita yksityiskohtia ja tummaa tammiviilua – onko tässä tämän vuoden kiinnostavin keittiöuutuus?

Lue myös: Tältä näyttää 2020-luvun keittiö – suunniteltu todelliseksi kodin keskipisteeksi

Lue myös: Näin suunnittelet keittiön valaistuksen – sisustusarkkitehdin 4 tärkeää ohjenuoraa

Lue myös: Vuoden 2021 trendivärit keittiössä – nämä ovat pinnalla nyt

Keskustelu

Petran Minea kattoa myöten ylös sopisi minulle sekä kaupunkiasuntoon että mökille.
Paljon kivaa muissakin keittiöissä; meille toimivin.
Terv Laura

Isoja ovat kaikki keittiöt. Mikään ei oikein vastaa normi keittiötä esim. uudessa perheasunnossa kerrostalossa. Niissä näkee niin usein ”keittiöitä” joissa on parin metrin matkalla kaikki. Eli aivan liian vähän. On avain selvää, että jos keittiötä vähänkin käyttää näihin kerrostalokeittiöihin ei mahdu mitään. On heti valmistauduttava miettimään saisiko lisättyä saarekkeen tai millaisen lisäsenkin astioille tai jopa kuivatarvikkeille vielä pitää ostaa. Jospa tätä minikeittiötrendiä esiteltäisiin myös lehdissä, blogeissa ja muualla somessa? Kuinka niiden suunnittelijat ajattelevat sen toimivan?

Karpalo on aivan ihana, mutta yläkaapittomana epäkäytännöllinen – en sellaisenaan haluaisi omaan kotiini. Avohylly on kaunis, uutena. Pölyisenä ja rasvaisena ei.
Miksi keittiön pitäisi olla muuta kuin keittiö? Kotitoimisto, ompelupaikka, lukunurkka ja muut saavat luvan olla muualla kuin keittiössä.
Keittiö on kohtauspaikka, mutta ei sellainen, missä kaikki muuut työt voivat olla levällään.

Kaikki esitellyt keittiöt kelpaisivat minulle, omani on jo aika kulahtanut ja vanhennut…kuten emäntänsäkin😂

Tuosta karpalokeittiöstä tulee mieleen 70-luvun rivarikeittiö. Niitä oli valittavana kolme väriä, sammalenvihreä, marjapuuro ja meillä oleva keltainen. Kantikas pesuallas epäkäytännöllinen. Ihan kivan näköisiä kokonaisuuksia.

Tykkään karpaloita ja sammalen vihreästä. Väriä on hyvä olla.

Samaa mieltä, mutta kaipaan kunnon värejä. Auringonkeltaista, limeä, sähkönsinistä, roosaa, fuksiaa ja pinkkiäkin. On niin hailakoita värejä, että oksettaa.

Kommentoi juttua: Rohkeita värejä ja luonnonläheisyyttä – nämä viisi keittiötrendiä vallitsevat vuonna 2022

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X