Sisustus

Sisustajien salatut luottokirppikset: nämä vaatimattomat paikat kätkevät edullisia designaarteita sisälleen

Sisustuksen ammattilaiset hakevat kirpputoreilta aikaa kestäviä klassikoita. Artekin seinähyllyt ja tuolit sekä Marimekon tekstiilit ovat nyt todella kysyttä kirppiskamaa. Mutta mikä on paras sisustus-kirpputori? Kysyimme kolmelta ammattilaisilta.

Sisustusaarteita ja design-huonekaluja löytää yllättävänkin helposti, kun tietää oikeat paikat etsimiseen. Kysyimme kolmelta sisustusalan ammattilaiselta, mikä on paras sisustus-kirpputori.

Lue myös:Paras kirpputori Uudellamaalla: näiltä kirppiksiltä teet vielä sisustuslöytöjä

Yllättävä sisustus-kirpputori designaarteen etsijälle: Kierrätyskeskus, Fida ja Kontti kannattaa tarkistaa viikoittain: ”Käy usein, niin teet löytöjä”

Sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvas, missä kirppareilla käyt?

Kirppareilla täytyy käydä usein tehdäkseen löytöjä. Käyn viikoittain Helsingin Itäkeskuksen Kierrätyskeskuksessa, Fidalla ja Kontissa. Kesäisin lempikirpparini on Reissukirppis Mäntyharjulla. Se sijaitsee lähellä kesäpaikkaamme.

sisustus-kirpputori
Sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvas

Miksi käyt kirppareilla?

Rakastan löytämistä. Teen sisustus- ja vaatehankintoja omiin tarpeisiini sekä stailaustuotteiksi kuvauksiini. Löydän kirppareilta vaatteita myös ystävilleni ja jopa heidän miehilleen.

Mistä tunnistat löydön?

Minulle löytö on laadukas tuote edulliseen hintaan. Kirpparille päätyy paljon hyvää tavaraa, ja laadukkaan vaatteen tunnistaminen on minulle helppoa. Jos vaate tai sisustustekstiili on hyvässä kunnossa vielä käytettynäkin, voit luottaa laatuun. Joskus ihmettelenkin kirpputorilla, että miksi kukaan enää ostaa mitään uutta.

Paras kirppislöytösi?

Parikymmentä vuotta sitten opiskelin Savonlinnassa ja kävin usein paikallisella kirpputorilla koulumme lähellä. Löysin sieltä 10 markalla aidon Louis Poulsenin kattovalaisimen.

”Paras löytöni? Askon tiikkiset 1950-luvun nojatuolit 90 eurolla”

Sisustustoimittaja Joanna Ekberg, käytkö usein kirppareilla?

Kierrän kirppareilla satunnaisesti. Kotiseudullani Espoossa vakiopaikkoja ovat Kierrätyskeskukset ja Fida. Kesällä koluan mökkireissun yhteydessä Hämeen kirpputoreja. Suosikkikirpputorini sijaitsevat Hämeenlinnassa ja Lahdessa, joissa on laaja kirppistarjonta.

sisustus-kirpputori
Joanna Ekberg

Mitä metsästät?

Etsin kirpputoreilta uniikkeja esineitä. Olen heikkona vanhoihin käsitöihin sekä puu- ja saviesineisiin. Haen myös asioita puhtaasti tarpeeseen. Kausiurheiluvälineet, kuten lasten luistimet, hankin Kilon Kierrätyskeskuksesta, josta luistimet saa valmiiksi teroitettuina. Se on paitsi taloudellista myös ekologista. Kirppareilla käymisen suurin viehätys piilee löytämisen riemussa  – koskaan ei voi tietää mitä tulee vastaan.

Mistä tunnistat kirppislöydön?

Hyvään kirppislöytöön tarttuu epäröimättä. Se on vastustamaton esine, jolle syntyy heti tarve. Hyvässä löydössä on tietysti myös hinta kohdallaan.

Mikä on paras löytösi?

Kaikkien aikojen parhain second hand -löytöni on kaksi Askon tiikkistä 50-luvun nojatuolia. Ostin ne huutonetistä yhteensä 90 eurolla. Kun kunnostin puuosat ja uudistutin verhoilun, sain kotiini upeat tuolit, joita en olisi voinut löytää kaupasta.

Maakuntien kirppikset ovat aarreaitta, Tori.fi ja Facebookin Marketplace palkitsevat, jos osaa etsiä

Art Director, stylisti ja sisustustoimittaja Riikka Siusluoto, mitkä ovat suosikkikirpparisi?

Teen yleensä löytöni Tori.fi:stä. Hankin sitä kautta melkein kaiken kotiin – matoista viherkasveihin. Katson viikoittain myös Facebookin Marketplacen tarjonnan ja haen hakusanoilla etsimääni sekä seuraan Pohjoismaisen design kierrätys -ryhmää. Maakuntien kirppikset ovat myös hyviä, koska ”tietyntyyppisiä” ostajia ei ole paljoa.

sisustus-kirpputori
Riikka Siusluoto

Mitä etsit sisustus-kirpputori-kierroksella?

Vintage-maljakoita, kipsiveistoksia, valaisimia.

Kuinka määrittelet kirppislöydön?

Kirppislöytö on hyvä, kun hinta on huokea ja laatu priimaa. Myös harvinaiset designlöydöt tekevät iloisiksi.

Mikä on paras kirppislöytösi?

Olen löytänyt tosi kauniita, isoja patsaita Tori.fi:stä 20 eurolla. Ystäväni roudasi kaksi iso kipsiveistosta mökkireissun päätteeksi takaluukussaan meille Tampereelta asti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sisustajien salatut luottokirppikset: nämä vaatimattomat paikat kätkevät edullisia designaarteita sisälleen

Hammaskeiju

Joku tarvitsisi hammasharjaa ja -lankaa… hyi hyi möhnäsuuta…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.