Sisustus

Sisustustoiveet muuttuvat todeksi tiimityönä

Talo Haltiattaren sisustussuunnitelma syntyy kolmen naisen saumattomana tiimityönä. Sisustussuunnittelija Paula Hellberg kuuntelee tarkasti perheen toiveet ja ottaa valinnoissa huomioon myös aistiesteettömyyden vaatimukset.

”Talon sisustussuunnittelu alkoi jo syksyllä 2016, tapasimme tuolloin Paulan kanssa ensimmäisen kerran. Kuluneiden kuukausien aikana olemme oppineet tuntemaan toisemme hyvin. Yhteistyömme on avointa ja luottamuksellista, ja se on todellinen voimavara näin pitkässä projektissa. Suunnittelutiimiämme täydentää Hanna Hannukainen Satakunnan ammattikorkeakoulusta.

Talo Haltiattaren sisustussuunnittelutiimi
Talo Haltiattaren sisustamisessa on kaksi tärkeää lähtökohtaa: aistiesteettömyys ja lapsiperheen tarpeet. Kuva: Valokuvaus Pia

Teemme todellista tiimityötä. Hyvä esimerkki on vaikkapa valaisimien valitseminen. Tiesin tarkalleen, minkälaiset valaisimet haluan kodin eri tiloihin. Hanna puolestaan kertoi, mitä asioita valaisimien valinnassa tulee ottaa huomioon aistiesteettömästä näkökulmasta. Paulan tehtävänä oli etsiä Hannan kriteerit täyttävät ja talon kokonaisuuteen ja tyyliin sopivat valaisimet. Tällä tavalla Haltiattaren sisustaminen on edennyt monen muunkin asian suhteen.

Paula Hellberg ja Hanna Hannukainen
Sisustussuunnittelija Paula Hellberg ja aistiesteettömyyden asiantuntija Hanna Hannukainen miettivät yhdessä Talo Haltiattaren sisustusratkaisuja. Kuva: Valokuvaus Pia

Olemme myös halunneet nähdä vaivaa Haltiattaren tyyliin sopivien yhteistyökumppaneiden etsimisessä. Perheemme ykköstoiveena on löytää lapsiperheelle sopivia, mutta kauniita kalusteita. Tähän toiveeseen pystyi vastaamaan Hakolan perheyritys. Heidän mallistossaan on otettu huomioon kotimaisuus, materiaalien laadukkuus ja helppohoitoisuus. Jo nyt tiedän, että meidän kodissamme suomalaisella muotoilulla ja taiteella on iso sija.

Olen erittäin iloinen, että koko suunnittelutiimi arkkitehti mukaan lukien on ymmärtänyt perheemme tarpeet ja erityisesti tunnelman, jonka haluamme uuteen kotiimme luoda. Olen aivan varma, että muuttopäivänä voimme huokaista: ”Ihanaa tulla kotiin”.”

 

Nina Rouhikko

rakentajaperheen äiti

 

Asuntomessut Porissa 6.7.–5.8.2018.  Talo Haltiatar on kohde numero 26.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sisustustoiveet muuttuvat todeksi tiimityönä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.