Sisustus

Sisustustrendit 2019: 5 vinkkiä Dekon sisustustoimittajalta

Sisustustrendit 2019: Nyt näkyy yksilöllisyys ja lupa rönsyillä. Katso mitkä ovat viisi kuuminta trendiä juuri nyt.

Sisustustrendit 2019 tuovat mukanaan värit ja kimalluksen. Hillityt mattasävyt ja pehmeät muodot ovat olleet sisustuksen valtavirtaa, mutta ne saavat nyt väistyä. Ottaisitko sinäkin uuden vuoden kunniaksi käyttöön keltaisen tai antaisit mahdollisuuden kultaisille yksityiskohdille?

1. Sisustustrendit 2019: Väriä harmauteen

Harmaiden, tummien ja hillittyjen vihreiden ja sinisten jälkeen on aika päästää värit valloilleen. Vuoden väriksi valittu korallinpunainen ja muut pirteät värit tulevat sisustukseen niin pikkutavaroihin, kalusteisiin kuin pintamateriaaleihinkin. Värikkäät vaikutteet 1970- ja 80-luvuilta ja yllättävät väriyhdistelmät palaavat myös sisustukseen.

Lue myös: Tikkurilan color now 2019: Ovatko sisustuksen trendivarit jo liiankin villejä?

Sisustustrendit 2019, Hayn Kitchen tuotteet
Nyt ei ujostella vaan otetaan värit käyttöön kotona. Kuva: .

2. Epätäydellisyys sallittu!

Erilaisuus, outous ja epätäydellisyys on nyt sallittua.  Miksi et nostaisi isovanhemmilta perittyä kipsikoristetta kunniapaikalle? Tai ehkä maljakko joka ennen oli mielestäsi ruma, saakin nyt kodissasi näkyvän paikan.

Pitkään vallinneesta täydellisen ja virheettömän sisustuksen tavoittelusta on aika siirtyä rönsyilevämpään tyyliin, jossa eri aikakausien tyylit, oudot matkamuistot ja hullut esineet saavat sijaita rennosti modernissa kodissa.

Lue myös: Uusi sisustustrendi: Ruma on nyt kaunista

Sisustustrendit 2019, apinalamppu
Kaikista oudoimmatkin sisustussesineet saa nyt laittaa esille. Kuva .

 

3. Peilejä ja kimallusta

Ensin sisustukseen tulivat kupari ja messinki, nyt saapuvat kulta ja kiiltävät, ylelliset materiaalit, esimerkiksi sametti ja silkki. Myös peilit ja peilipinnat ovat taas suosittuja. Nyt koti saa luvalla olla juhlava ja näyttävä ympäri vuoden.

Sisustustrendit 2019, peilit by Gubi
Peilejä voi ryhmitellä kotiin myös isommiksi kokonaisuuksiksi. Kuva .

 

4. Keramiikan lumoa

Keramiikan voittokulku materiaalina jatkuu. Käsintehdyt, rosoiset ja luonteikkaat esineet ja astiat ovat nyt trendikkäitä.

Nyt suositaan myös käsityöläisyyttä ja pienteollista keramiikkaa ison teollisen tuotannon sijaan. Isotkin yritykset ovat ottaneet mallistoihinsa pienten valmistajien sarjoja.

Sisustustrendit 2019, keramiikkaa. Kuva: Ikea.
Keramiikassa saa nyt näkyä tekijän kädenjälki ja persoonallisuus. Kuva:.

5. Luksusta joka kotiin

Suvussa perintönä kiertänyt kynttelikkö tai taulu kannattaa nyt säästää. Rönsyilyn, kotikutoisuuden ja värikkyyden vastapainona nousee myös luksus-trendi, jonka tuo ylellisyyden tunnun joka kotiin.

Jatkuvan kuluttamisen sijaan suositaan ajattomia ja arvonsa säilyttäviä esineitä ja kalusteita. Huutokauppa-ostaminen ja perintökalleuksien arvostaminen ovat nousussa.

Sisustustrendit 2019, Olohuone by &Tradition
Arvokkuuden tuntu syntyy laadukkaista kalusteista ja uuden ja vanhan yhdistämisestä. Kuva: .

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sisustustrendit 2019: 5 vinkkiä Dekon sisustustoimittajalta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.