Sisustus

Sisustustrendit tulevat nyt 1990-luvulta: kuivakukkia ja rottinkia

1990-luvun sisustustyyliin yhdistyy usein kovuus. Vuonna 2019 särmiä kuitenkin hiotaan.

Vastahan se oli täällä, railakas ja röyhkeä 1990-luku. Ja nyt tämä kovis, 1990-luvun sisustus, tulee taas vaatemuodin vanavedessä.

Lue myös: Kevään 2019 trendit: Hiljainen sisustus, kivi ja puuterivärit

Eräs merkki 1990-luvun paluusta ovat rytinällä markkinoille saapuneet keramiikkavaasit ja -veistokset, joista ei aina tiedä, ovatko ne kauniita vai rumia. Kiiltävissä, metallisissa pienesineissä taas yhdistyvät 90-luvun alun graafisuus ja lennokkaat kaaret, ja sama linja näkyy myös tekstiileissä.

Vaikka sitä ei aina muista (tai halua muistaa) monet 1990-luvun hitit ovat olleet suosiossa taas jo jonkin aikaa. Jokainen keski-ikäinen muistaa lapsuudenkodistaan viherkasvit, joita ripoteltiin joka paikkaan. Nyt ne ovat taas olennainen osa kodin sisustusta, vaikka muutama vuosi sitten näin ei ollut.

Marmori on myös uudelleen vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten kodeissa, mutta sen suosiota 90-luvulla hädin tuskin muistaa. Silloin viimeksi marmori oli jokaisen unelmakylppärin materiaali.

Muita trendikkäitä ja paluun tehneitä elementtejä ovat holvikaaret, kuivakukat, peilit ja rottinki.

Kesytetty 1990-luvun sisustus

Erona todelliseen 1990-lukuun on voimakkaiden sisustuselementtien yhdistäminen uudella tavalla pehmeisiin ja maanläheisiin väreihin sekä materiaaleihin.

Graafinen valaisin saa hienon parin savenvärisestä, rosoisesta seinästä ja metallinen kynttilänjalka japanilaistyylisestä matalasta puupöydästä. Marmori yhdistyy pellavan ja herkkien kuivakukkien kanssa kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.  Rottinki näyttää raikkaalta, kun satsaa yksittäiseen kalusteeseen ja yhdistää viherkasveisin.

Peilit ovat nyt pyöreitä ja niitä asetellaan monta yhdelle seinälle, 90-luvun palapeilit ovat historiaa, onneksi.

Lastulevy ja kromi eivät onneksi palanneet (vielä)

Kaikki trendit eivät sentään ole tulleet 90-luvulta takaisin, ainakaan vielä. Yksi aikakauden koteja leimaavista asioista oli lastulevykalusteet. Tätä trendiä emme toivo takaisin jo ihan ekologisista syistä, sillä lastulevy on halpa materiaali, jota ei voi uudelleen työstää eikä se kestä käytössä kovin hyvin.

Kromiset lasipöydät olivat myös joka olohuoneen komistus. Kromi tulee varmasti takaisin lähivuosina, mutta erilaisessa muodossa. Saa nähdä ilmestyvätkö gerberatkin takaisin kotiin vielä jossain vaiheessa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan!

1990-luvun sisustus

Kuva: HM

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sisustustrendit tulevat nyt 1990-luvulta: kuivakukkia ja rottinkia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.