Suunnittelija Tekla Evelina Severin: ”Minulla on kyltymätön värinälkä”

Suunnittelija ja valokuvaaja Tekla Evelina Severin kyllästyi skandinaaviseen vaaleuteen. Nykyään värit ovat hänen tärkein työvälineensä.

Isoin oivallukseni…

syntyi työskennellessäni arkkitehtitoimistossa sisustusarkkitehtina heti opintojeni jälkeen. Kaiken piti olla skandinaaviseen tyyliin valkoista, harmaata tai beigeä. Työn vastapainoksi aloin tutkia värejä ja valokuvata niitä uuteen äppiin nimeltä Instagram.

Tuolloin 2012 minulla ei vielä ollut uranmuutoshaaveita, mutta halusin muokata työskentelytapojani ja ruokkia luovuuttani. Ryhdyin freelanceriksi 2015, jonka jälkeen olen työskennellyt suunnittelijana, valokuvaajana ja sisällöntuottajana. Värit ovat tärkein työvälineeni ja aina pääosassa kaikessa mitä teen. Siksi kutsunkin itseäni mieluiten värittäjäksi.

Fjällräven Kånken Art 2022

Fjällräven Kånken Art 2022

Rakastan…

kaikkia värejä ja niiden yhdistelemistä. Näen värit jatkuvana dialogina, joka muuttuu kontekstin mukaan. Värin määrittää aina se, mihin se on kulloinkin yhdistetty. Juuri nyt olen ihastunut taivaansinisen ja vihreän yhdistelmään, lämpimien sävyjen, kuten persikan, punaisen ja burgundyn kombinaatioihin, sekä savuiseen lilaan ja okraan.

Suurin saavutukseni…

tähän mennessä on suunnittelemani The Very Simple Tekla Edition -keittiön saama Paras Keittiö -palkinto Elle Deco International Design Awardseissa. Olen myös ylpeä siitä, että sain suunnitella oman versioni ikonisesta Fjällrävenin Kånken-repusta.

The Very Simple Tekla Edition

The Very Simple Tekla Edition Kuva: Kuva: Fredrik Bengtsson

Surkein sisustusneuvo…

on lisätä väriä pienillä asioilla, kuten tyynyillä. Ne vain korostavat huoneen kontrastia. Mielestäni kannattaa aloittaa kokonaisuudesta, eikä ajatella väriä erillisenä elementtinä. Lisää rohkeasti väriä seiniin, kattoon ja lattiaan, niin saat harmonisen pohjan muulle sisustukselle.

Olen onnellinen…

luovassa flow-tilassa. Rakastan myös valoa, aurinkoa, tuulta ja merta. Luonto on loputon värien leikkikenttä ja mietiskelypaikka, jossa liikkuessani saan uusia ideoita.

Vietän perheeni kanssa joka kesä aikaa pienessä mökissä Fårössa, jossa Ingmar Bergman on asunut ja kirjoittanut melkein kaikki elokuvansa. Elämä karussa mökissä ilman sähköä on ihanan simppeliä ja huoletonta.

Teklan Mix x Heymat

Teklan Mix x Heymat Kuva: Kuva: Gabriel Söderbladh

Inspiroidun luonnosta ja etenkin sen rohkeista ja kauniista väriyhdistelmistä.

Juttu on julkaistu Dekossa 7/2022.

Lue myös: Keraamikko Eva Spoof: ”Savi on sielukas kuin suomenhevonen”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suunnittelija Tekla Evelina Severin: ”Minulla on kyltymätön värinälkä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X