Ihmiset Tilaajille

Timo Mikkonen suunnitteli tuolin, jonka syntytarina naurattaa häntä yhä: ”Voin olla Lavittasta tosi ylpeä. Vastaavaa tuolia ei ole olemassa”

Uuden edessä epäröidessään suunnittelija Timo Mikkonen tukeutuu prosessiin. Raaka-aineen ei tarvitse olla hohdokas, sillä taitavan suunnittelijan käsissä siitä muovaantuu jotain hienoa.

Moderniksi klassikoksi muodostuneen Lavitta-tuolin syntytarina naurattaa suunnittelija Timo Mikkosta jo ennen kuin hän alkaa kertoa sitä.

Ehkä siksi, että tarinan arkisuuden ja tuolin eleganssin välillä on aikamoinen kontrasti. Mutta siitä Mikkonen pitää, toimivaan ympäristöön istutetusta yllättävästä raffiudesta.

Mikkonen kertoo olleensa kesämökillä yhdessä äitinsä pohjalaisen miehen kanssa. Aamukahvilla hän tutkaili klaffimallista puutarhatuolia ja sanoi, että haluaisi joskus tehdä samanlaisen. Äidin mies vilkaisi tuolia ja tokaisi: ”Ai ton lavittan?”

Nimi jäi, vaikka suunnittelupöydällä tuolin idea muokaantui. Aluksi Mikkosen ajatuksissa oli loungemaisempi istuin, mutta suunnitteluprosessin aikana syntyi oivallus jonoutuvuudesta.

Yllätykset, jotka johtavat uuden kehittymiseen, ovat Mikkosen mielestä työn hienoimpia hetkiä.

”Voin olla Lavittasta tosi ylpeä. Vastaavaa tuolia ei ole olemassa.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Timo Mikkonen suunnitteli tuolin, jonka syntytarina naurattaa häntä yhä: ”Voin olla Lavittasta tosi ylpeä. Vastaavaa tuolia ei ole olemassa”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.