Koti Tilaajille

Taidehistorian professori Anita Seppä halusi kotiinsa väriä ja lämpöä – mukana muuttivat tärkeimmät esineet, sininen nojatuoli ja merkitykselliset taulut

Taidehistorian professori Anita Seppä on muuttanut usein elämänsä aikana. Seinistä ja tavarasta luopuminen on helppoa, mutta tärkeimmät esineet ovat aina muuttokuormissa mukana.

Anita Seppä ajautui kirjallisuuden opintojen aikana lukemaan sivuaineena taidehistoriaa ja huomasi pian ymmärtävänsä kuvataiteita intuitiivisesti. Se oli hänelle iso ja yllättävä käännekohta, joka johti uraan kuvataiteiden parissa.

”Taide on elämän mittainen matkakumppanini. Koen maailmaa vahvasti visuaalisuuden kautta, värit ovat minulle tärkeitä. En viihdy kylmissä moderneissa tiloissa. Olen halunnut rakentaa nykyisestä kodistamme värien ja lämmön kautta kodikkaan pesän, jossa viihdymme tyttäreni Tillan ja puolisoni Corinnen kanssa, jolla on oma asunto parin korttelin päässä.”

Anitalla oli erikoinen elämäntilanne ja monta muuttoa takana, kun hän palasi Berliinistä Tillan kanssa seitsemän vuotta sitten. Hän oli luopunut lähes koko omaisuudestaan, myös taideteoksista, muuttaessaan Saksaan. Äiti ja tytär tulivat Suomeen pienen muuttokuorman kanssa.

”Parin vuoden kuluttua näin ilmoituksen Punavuoressa sijaitsevasta jugend-asunnosta ja kiinnostuin siitä heti. Tulin katsomaan asuntoa ensin yksin. Se oli huonossa kunnossa, mutta ajattelin, että asunnon pohja on juuri meille sopiva.”

’’Ihmisillä on erilaisia synnynnäisiä temperamentteja, samoin kuin erilaisia tapoja hahmottaa ja jäsentää tiloja ympärillään. En viihdy kylmässä, modernissa ympäristössä. Kaipaan kodikkuutta ja värejä.”
’’Ihmisillä on erilaisia synnynnäisiä temperamentteja, samoin kuin erilaisia tapoja hahmottaa ja jäsentää tiloja ympärillään. En viihdy kylmässä, modernissa ympäristössä. Kaipaan kodikkuutta ja värejä.”

Lue myös: Galleria Vallilan Konepajalla – taidetta rakastavien Miian ja Tuukan uudiskoti pursuaa grafiikkaa 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.