Linda Toye
Sisustus Tilaajille

Taiteilija Linda Toyen värikäs koti on saanut rakentua ajan kanssa: ”Uskon vahvasti siihen, että kokonaisuudesta tulee aina kaunis, kunhan kotiinsa valitsee asioita, joista itse pitää”

Taiteilija ja korusuunnittelija Linda Toyen kodin ytimessä ovat tunteita herättävä taide, hehkuvat auringonlaskut sekä kodikas kulta.

Kuvataiteilija ja korusuunnittelija Linda Toyen kotona esineet ja taide sysäävät liikkeelle assosiaatioketjuja. Ruokailutilan auringonlaskutapetin äärellä mieli vaeltaa valtameren äärelle tropiikkiin ja olohuoneen ikkunaan ripustettu puusermi kiidättää ajatukset Aasiaan. Rivitalon urbaanissa minipuutarhassa olo puolestaan on kuin New Yorkissa.

Lindan ja hänen miehensä, mainoselokuvaohjaaja Olli Röngän koti on saanut rakentua ajan saatossa kokonaisuudeksi, jossa esineet kertovat tarinoita eletystä elämästä. Linda ja Olli viehättyvät molemmat 1970-luvun estetiikasta, mikä heijastuu kodin värimaailmaan ja huonekaluvalintoihin sekä rentouteen, jolla pariskunta yhdistelee asioita keskenään.

”Uskon vahvasti siihen, että kokonaisuudesta tulee aina kaunis, kunhan kotiinsa valitsee asioita, joista itse pitää. Kun saa olla itselleen tärkeiden, kiinnostavien ja kauniiden esineiden ympäröimänä, kotona viihtyy. Mielestäni koti pitää rakentaa vain itseään ja perhettään varten, eikä tehdä valintoja sen mukaan, mitä muut niistä kenties ajattelevat. Toisaalta olen sitä mieltä, että myös vieraat viihtyvät ja tuntevat olevansa tervetulleita sellaiseen kotiin, joka on asukkaittensa näköinen”, Linda kertoo.

Lindan työhuone sijaitsee kodin yhteydessä. Värikylläisissä maalauksissa on nähtävissä viittauksia poptaiteeseen.
Lindan työhuone sijaitsee kodin yhteydessä. Värikylläisissä maalauksissa on nähtävissä viittauksia poptaiteeseen. © Riitta Sourander

Tilaa rauhalle ja ilolle

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Taiteilija Linda Toyen värikäs koti on saanut rakentua ajan kanssa: ”Uskon vahvasti siihen, että kokonaisuudesta tulee aina kaunis, kunhan kotiinsa valitsee asioita, joista itse pitää”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.