Sisustus Tilaajille

Taiteilija Toni Kitille koti on yksityinen punainen installaatio: ”Tämä on sirkus”

Punainen väri rauhoittaa taiteilija Toni Kitin mielikuvituksen. Ateljeeasunnossa Kitin keräilemät 1980-luvun muoviesineet ja saman ajan arkkitehtuuri löysivät toisistaan täydellisen parin.

Melkein hävettää kysyä ensimmäiset kysymykset, jotka tulevat mieleen taiteilija Toni Kitin kotona. Kaikilla tasoilla, hyllyillä, vitriinissä, telineissä ja ikkunalaudoilla on pieniä esineitä lähinnä punaisessa värissä. Miten muutto sujuu näin suuren esineistön kanssa?

Taiteilija ei pahastu. Muisto korkeintaan vihlaisee.

”Sain rasitusvamman polveen. Muutto oli katastrofaalinen järkytys! Laatikoita oli kymmeniä, useita kymmeniä. Ja kaikki yhtään herkemmät esineet piti tietenkin kietoa suojapaperiin. En muuta enää koskaan.”

Tässä on loppuelämän koti, jossa viimeiset muuttolaatikot pyörivät täynnä tavaraa vielä puoli vuotta viime vuoden alussa olleen muuton jälkeen ennen kuin ne löysivät paikkansa. Tai kunnes Toni asetti ne paikoilleen.

Tämä sisustus on tehty punaiseksi taideteokseksi.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.