Sisustus

Talo Haltiatar: Kahden vuoden rakennusurakka on viimeistelyä vaille valmis

Meidän perhe on elänyt viimeiset pari vuotta Asuntomessu-aikaa. Täytimme tonttihakemuksen tasan kaksi vuotta sitten.

”Vuosi takaperin talotonttimme oli yksi iso, ammottava kuoppa. Tänään kuopassa seisoo uljas tummalla tiilellä ja lehtikuusella vuorattu talo – tuleva kotimme.

Suunnitelmat ovat muuttuneet rakentamisen aikana: alunperin clt-pinnoille piti tulla valkokuultava puuvaha. Lopulta perhe päätyi itse hiomaan ja käsittelemään puuosat kirkkaalla vahalla. Kuva: Valokuvaus Pia.

Ihan helpolla tähän pisteeseen ei ole päästy. Juuri nyt elämämme on kiireisempää kuin ehkä koskaan. Teemme mieheni kanssa töitä rakennuksella kahdessa vuorossa: toinen aamulla, toinen illalla. Viikonloppuisin työpäivät venyvät 12-tuntisiksi. Tsemppibiisini on Antti Tuiskun Mä hiihdän, tosin mä rakennan -teemalla.

Helpolla ei ole päässyt muukaan rakentajatiimimme. Aikataulu on tiukkaakin tiukempi ja välillä ihmettelen, että etenemme aikataulussa.

Suunnitelmat joustivat

Matkan varrella suunnitelmat ovat myös muuttuneet. Alunperin halusimme clt-pinnoille valkokuultavan puuvahan. Meiltä puuttui kuitenkin maalausurakoitsija, joten päädyimme itse hiomaan ja käsittelemään puuosat kirkkaalla vahalla. Kova työ, mutta kannatti tehdä. Luonnollisen puun väriset pinnat ovat todella kauniita, en voisi olla tyytyväisempi. Myös keittiö-suunnitelma tehtiin uudelleen, kun halusimmekin alkuperäistä toivetta suuremman jääkaapin.

Suunnitelmat muuttuivat myös lastenhuoneiden kohdalla, kun 4-vuotias päättikin haluta ”sen toisen” huoneen. Sisustussuunnittelijamme Paula pyöräytti piirroksensa ympäri, ja kaikkien toiveet uudesta kodista tulivat kuulluiksi.”

Nina Rouhikko, rakentajaperheen äiti

Kommentoi

Kommentoi juttua: Talo Haltiatar: Kahden vuoden rakennusurakka on viimeistelyä vaille valmis

Sinun täytyy kommentoidaksesi.