Sisustus

Talo Haltiattarella on CLT-rakentamisen esikuva Espoossa

Arvaatko, mistä Porin asuntomessuille rakentuva Talo Haltiatar on saanut innoitusta nimeensä? Lue jutusta myös, miksi materiaaliksi valittiin juuri massiivipuinen CLT.

”Rakennusprojektin alusta asti oli selvää, että haluamme kotimme sisäpintojen materiaalien tukevan ulkopuolen modernia arkkitehtuuria ja kaupunkimiljöötä. Toisaalta kodin pitää tuntua lämpimältä ja kutsuvalta. Täydellinen yhdistelmä muodostui lopulta lämpökivestä sekä CLT-massiivipuulevyistä.

Ihastuimme siihen, että CLT-elementeillä on mahdollista toteuttaa laajoja yhtenäisiä pintoja puusta sekä tuoda luonnollista kauneutta sisätiloihin.

Kodissamme puupinnat nousevat rappukäytävästä ylös aina olohuoneen korotettuun kattoon asti. Tämä rauhoittaa tilojen tunnelmaa.

Talo Haltiatar Porin asuntomessuilla 2018 on Clt-talo.
Vasemmalla hengittävä puukuitueriste ja oikealla CLT-massiivipuuelementti. Kuva: Nina Rouhikko
Talo Haltiatar Porin asuntomessuilla 2018 on Clt-talo.
Talo Haltiattaren yksityiskohtia ulkopuolelta. Talon yläosa on päällystetty kattotiilillä ja alaosa lehtikuusella. Kuva: Nina Rouhikko

”CLT-elementeillä on mahdollista toteuttaa laajoja yhtenäisiä pintoja puusta sekä tuoda luonnollista kauneutta sisätiloihin.”

Akustiikan kannalta puu toimii hyvin, äänimaailma on miellyttävä ja kaikuminen on vähäisempää. Puu parantaa myös sisäilman laatua. Näytteilleasettajamme Huntonin puukuitueristeillä varmistamme vielä Haltiattaren hengittävyyden.”

Nimen takana?

”Talo Haltiattaren nimen taustalla on CLT-rakentamisen lippulaiva, Suomen luontokeskus Haltia Espoossa.

Luontokeskus on Suomen ensimmäinen julkinen rakennus, joka on kokonaisuudessaan rakennettu CLT-elementeistä. Haltia on nimenä tarunhohtoinen ja liittyy Suomen luontoon sekä Kalevalaan. Pääsemme rakentamaan Haltian ”pikkusiskoa” eli Haltiatarta Porin asuntomessualueelle.

Talo Haltiatar Porin asuntomessuilla 2018 on Clt-talo.

Päädyimme Haltiatar nimeen kolmesta syystä. Mielestämme nimen pitäisi olla kaunis, kuvastaa kotiamme sen rakennustavan mukaisesti sekä osaltaan ilmentää perheemme arvostusta Suomen luontoa kohtaan.”

”Talo Haltiattaren nimen taustalla on CLT-rakentamisen lippulaiva, Suomen luontokeskus Haltia Espoossa.”

Nina Rouhikko, 

rakentajaperheen äiti

Asuntomessut Porissa 6.7.–5.8.2018.  Talo Haltiatar on kohde numero 26.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Talo Haltiattarella on CLT-rakentamisen esikuva Espoossa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.