Sisustus

Talo Haltiattaressa kodinhoitohuone on äidille tärkein tila

Arkkitehti sai messutalon suunnitteluun varsin vapaat kädet – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

”Talo Haltiatar tulee olemaan neljän eri-ikäisen lapsen koti. Sen vuoksi olen kiinnittänyt erityistä huomiota kodinhoitotiloihin. Haluan, että tilat varmasti toimivat. Itse asiassa koko talossa nämä ovat ainoat tilat, joista annoin arkkitehdille tiukat raamit. Minulle on tärkeää, että pyykkihuolto, peseytymistilat ja vaatesäilytys ovat lähellä toisiaan. Lastenhuoneisiin ei tarvitse varata paikkaa vaatekaapeille.

Kodinhoitotilat on rajattu omaksi kokonaisuudekseen. Tiloista löytyy erillinen suihku (sauna on ulkorakennuksessa), kodinhoitohuone, vaatehuone ja kuraeteinen. Tilasta löytyy paikka myös koko perheen urheiluvarusteille, joita ei ole ihan vähän. Kodinhoitotilaan on oma sisäänkäynti. Vieressä on kuraeteinen.

Tilaan on valittu harmaat laatat ja uritettu kattopaneeli.
Tilaan on valittu harmaat laatat ja uritettu kattopaneeli. Kuva: Paula Hellberg

Käytämme kaikissa märkä- ja kodinhoitotiloissa samaa laattaa. Tilat erotetaan toisistaan laattakokoa ja -väriä muuttamalla. Laattavalinnassa päädyimme sisustussuunnittelija Paula Hellbergin kanssa Pukkilan Landstone-laattaan. Ihastuimme sen kivimäiseen ulkonäköön, ja laatta sopii hyvin aistiesteettömään kokonaisuuteen. Mattapinnan ansiosta se on myös helppohoitoinen.

Tällä hetkellä kodinhoitotiloissa tehdään tasoitustöitä, minkä jälkeen alkaa laatoitus. Pakko tunnustaa: odotan jo sitä, että pääsen käyttämään tiloja.”

 

Nina Rouhikko, 

rakentajaperheen äiti

Asuntomessut Porissa 6.7.–5.8.2018.  Talo Haltiatar on kohde numero 26.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Talo Haltiattaressa kodinhoitohuone on äidille tärkein tila

Sinun täytyy kommentoidaksesi.