Sisustus Tilaajille

Rantaviivan ehdoilla: Sina ja Timo pystyttivät unelmiensa talon Näsijärven rannalle

Sinan haave omasta talosta toteutui, kun lapsuudenkodin naapuriin nousi itse suunniteltu talo. Järvimaisema määräsi koko talon muodon.

Sinan lapsuudenkoti sijaitsee vain 12 kilometrin päässä Tampereen ­keskustasta, Näsijärven rannalla. Kun Sina oli pieni, perheen omistama naapuritontin mökki oli vuokrattu ulkopuolisille. Myöhemmin ­Sina ja hänen puolisonsa Timo saivat käyttää mökkiä, ja he ryhtyivät pohtimaan suuren tontin hyödyntämistä, sillä tontille oli vuosikymmeniä aikaisemmin haettu rakennuslupa. Taloprojekti lähti käyntiin pariskunnalle itselleenkin vähän yllättäen. Nyt vanhasta kesämökistä on jäljellä enää rantasauna.

”Oli ihanaa päästä toteuttamaan omia unelmiamme. Aikataulun nopeus tuli kuitenkin meille yllätyksenä, kun olimme ­ensin vuosikymmeniä asiaa pohtineet, ja sitten kaikki notkahtikin vauhdilla liikkeelle. Timo otti vastuun rakentamisesta ja minä keskityin sisustusvalintoihin. Meillä oli kokemusta asuntoremonteista, mutta tämä on ­ensimmäinen talo, jonka rakennutimme”, Sina kertoo.

Lue myös: Kaipaatko värikkäitä sisustusideoita? Kurkkaa tallinnalaisen Annan huikeaan puutalokotiin

Talo järven rannalla. Talon suuret ikkunat aukeavat ympäröivään luontoon.
Talon suuret ikkunat aukeavat ympäröivään luontoon. Kuva: Krista Keltanen

Sinalla oli selkeä ajatus talon huonejaosta. Lopulta he piirsivät yhdessä Timon kanssa pohjan paperille ja Passiivikivitalo hoiti puhtaaksi piirtämisen.

”Moni sanoi meille, että olemme hulluja, kun rakennamme lähes 200 neliötä yhteen tasoon. Halusimme, että kaikista mahdollisista huoneista olisi näkymä Näsijärven rantaan. Vain kodinhoitohuone ja työhuone katsovat toiseen suuntaan”, Sina kuvailee.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.