Sisustus

Tämän haluat lukea: Kerromme, miten asuntomessukävijät ruotivat kohteen sisustusta

Asuntomessuvieraita arvostellaan usein kohteiden turhankin suorasta kommentoinnista. Deko kävi Mikkelin Asuntomessuilla seuraamassa, miten messuvieraat todellisuudessa puhuvat asuntojen sisustusratkaisuista.

Dekon nimikkokohteessa MinunVALO-loftissa Mikkelin asuntomessuilla käy kuhina jo aamupäivästä. Sisustussuunnittelija Anita Koposen suunnitteleman modernin loft-talon teräksiset ja betoniset ratkaisut sekä ihastuttavat että kauhistuttavat kävijöitä. Huomiota herättävimpiä sisustusratkaisuja ovat yläkerran keittiö- ja olohuonetilan betoninen lattia, päämakuuhuoneen teräksiset vaatehuoneen ovet ja järvimaisemalla varustettu spa.

asuntomessutalo MinunVALO, Mikkelin asuntomessut 2017
Kuva: Sampo Korhonen/Otavamedia

Betonilattia herätti tunteita: ”Helppo pitää puhtaana”

Heti ulko-ovelta tullessa eteen avautuu yli neljä metriä korkea, suurin ikkunoin varustettu, avara ruokailu- ja olohuone. ”Karsea tämä lattia,” huudahtaa nainen betonilattian nähdessään. ”Juu, ei ehkä meille,” toteaa eräs mies vaimolleen. ”Autotallissakin on parempi lattia.” Moni tuntuu miettivän, onko lattia jäänyt kiireessä kesken. ”Tuleeko tähän vielä joku pinnoite, laminaatti tai laatat?” kysyy moni. Montaa kävijää rouhea lattia miellyttää. ”Ihan näpsäkkä. Helppo pitää puhtaana,” kommentoi eräs nainen. ”Tämä on ensimmäinen talo josta tykkään,” kehuu toinen. Tilan avaruus ainakin miellyttää lähes kaikkia. ”Aivan upea maisema!” huudahtaa yksi suurista ikkunoista avautuvan järvimaiseman edessä. ”Tässä on kyllä kivaa tämä tilavuus,” toteaa toinen.

MinunVALO-talon olohuone
Kuva: Suvi Laine

Hyvää ja huonoa materiaalivalinnoissa: ”Siperian lehtikuusi kyllä kestää”

Kierros jatkuu parvekkeen kautta aikuisten makuuhuoneeseen. Alapuolella näkyy alakerran terassi sohvineen. ”Ihan kivanmallinen terassi,” toteaa eräs nainen matkalla. Keski-ikäinen pariskunta jää tarkkailemaan ympäristöä. ”Seinät ovat kuulemma Siperian lehtikuusta. Ne kyllä kestävät,” pohtii mies vaimolleen. ”Mutta noista teräsportaista ei kyllä tee mieli mennä paljain jaloin.” Vaimo kiinnittää huomion korkealla olevaan makuuhuoneen ikkunalautaan, joka kerää siitepölyä ja puista tippuvia roskia. ”Kuka tuon ikkunalaudan siivoaa?” ”Pitää pyytää palokunta,” mies vastaa virnistäen.

Vaatehuoneen liukuovia oli pakko koskettaa: ”Kaikki vaatteethan näkyy”

Yläkerran makuuhuoneestakin on upea maisema Saimaalle, mutta vieraiden huomio kiinnittyy poikkeuksetta huoneesta lohkaistuun suureen vaatehuoneeseen ja etenkin sen teräksisiin, ohuisiin, mustiin liukuoviin. ”Kauhea! Ihan kuin kalterit!” huudahtaa eräs nainen. ”Kaikki vaatteethan näkyy,” ihmettelee toinen. ”Jos on tuollainen, pitää värikoodata vaatteet,” pohtii kolmas. Jotkut eivät voi olla laittamatta kättään ovessa olevien aukkojen läpi. ”Tuleekohan tähän vielä jotain?” pohtii eräs nainen kaverilleen.

MinunVALOn vaatehuone
Kuva: Suvi Laine

Moni näki itsensä spassa nauttimassa: ”Nappipaikalla tuo kylpyamme!”

Yleisön ehdottomaksi suosikkihuoneeksi osoittautuu alakerran spa. Ikkunan eteen sijoitettu kylpyamme ja lasiseinällä varustettu sauna saavat ihailua ja kirvoittavat ”upea”- ja ”hieno”-ylistyssanoihin. ”Voi että! Kerta kaikkiaan upea, järvinäköala ja kaikki,” henkäisee eräs. ”Ihan nappipaikalla tuo kylpyamme,” ihastelee toinen. ”Suppilauta terassilla ja kylpyamme järvinäköalalla. Tämä on niin minulle.”

Mikkelin asuntomessuilla 2017 talo MinunVALO
Kuva: Suvi Laine

Lue lisää:

Katso inspiroivat kuvat MinunVALO-loftista.

Katso 10 Mikkelin asuntomessutärppiä mustan ystävälle

Sisustussuunnitelija Anita Koponen: ”Moderni omakotitalo on kaukana persoonattomasta ja kolkosta”

Messutalo MinunVALO on valmis

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tämän haluat lukea: Kerromme, miten asuntomessukävijät ruotivat kohteen sisustusta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.