Tanskalaisen Vippin pääsuunnittelija Morten Bo Jensen: ”Yksinkertainen muotoilu on suurenmoista”

Tanskalaisen designmerkki Vippin pääsuunnittelija Morten Bo Jensen tavoittelee työssään täydellisiä tuotteita eikä voi lakata miettimistä muotoilua.

Parasta kotonani on…

suunnittelemani keittiö. Se on perheemme yhteinen ja käytetyin tila ja samalla se antaa minulle mahdollisuuden testata tuotteitani: keittiötä itseään, suola- ja pippurimyllyjä, tiskiharjaa ja muita. Paras tapa testata omia tuotteita on käyttää niitä.

Vippin keittiö

Kuvat: Vipp

Kun sisustan…

en sisusta.

Rentoudun…

kun olen tyytyväinen suunnitelmiini.

Vippin suola- ja pippurimylly.

Inspiroivia paikkoja…

ovat erilaiset työpajat, tuotantolaitokset ja metallitehtaat. Koneet ja kaikki työkalut ovat tehty palvelemaan käyttöä. Ne edustavat minulle järkevää ja kestävää muotoilua.

Haluaisin matkustaa…

huomattavasti useammin.

Minua inspiroivat…

monet asiat, esineet ja suunnittelijat inspiroivat minua. Yhteistä niille kaikille on selkeä visio ja filosofia siitä, miksi jotain tehdään ja miten se tehdään. Minusta muotoilu, joka pidetään yksinkertaisena ja kestävänä on suurenmoista. Ehkä yksi ylitse muiden on kuitenkin Porche 911. Niin klassinen ja niin ajaton.

Porsche 911

Värini on…

musta

Mottojani…

on kaksi: ”Jos et seiso minkään päällä, et putoa mihinkään” sekä ”Vähemmän, mutta parempaa”.

Olen koukussa…

muotoiluun. Pyörittelen siihen liittyviä asioita jatkuvasti.

Kunnioitan…

Holger Nielseniä, miestä, joka loi Vippin ikonisen poljinroskiksen vuonna 1939. Hänellä oli selkeä ajatus käytännöllisestä tuotteesta. Holger ei ollut suunnittelija eikä tuohon aikaan ollut vielä erityisiä muotoilutrendejä tai vastaavia, joiden parissa elämme tänä päivänä. Hän oli yksinkertaisesti taitava metallin työstäjä, joka ymmärsi, mikä on hyvää ja kestävää. 75-vuotias poljinroskis on läpäissyt ajan kovan testin.

Vippin poljinroskis

Juttu on julkaistu alun perin Dekossa 7/14.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tanskalaisen Vippin pääsuunnittelija Morten Bo Jensen: ”Yksinkertainen muotoilu on suurenmoista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X