Sisustus

Tapio Wirkkalan Kuksa- ja Juhla-lasit

Skoolataan Tapio Wirkkalan kunniaksi! 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiö lanseeraa kaksi Wirkkalan harvinaisempaa lasia, jotka on nyt mahdollista saada näppeihinsä.

Kuksa-lasi

Tässä sympaattinen Kuksa, jonka Wirkkala suunnitteli yhteisiin jaettuihin hetkiin vuonna 1962. Silloin lasista oli myynnissä vesilasikoko, nyt myyntiin tuleva vetää kokonaisen litran. Siitä on hyvä kaikkien saunojien siemailla vettä vuorollaan, niin kuin Wirkkala-Brykin perheessä. Kuksan hinta on 90 e.

Juhla-lasi

 

Tapio-Wirkkala_Juhla_3

Vuonna 1956 Suomen lasiteollisuusliiton juhlanäyttelyyn suunniteltu Juhla oli Wirkkalan oma suosikki, mutta ei soveltunut silloiseen massatuotantoon. Tämä harmonisen geometrinen lasi soveltuu sananmukaisesti kaikkeen juhlintaan. Bonuksena siitä kuuluu kaunis helähdys kun skoolataan. Juhla-lasien hinta on 130e/2 kpl.

Molemmat lasit valmistetaan Riihimäellä ja niitä voi ostaa mm. Artekin Etelä-Esplanadin myymälästä, Espoon modernin taiteen museon EMMA Shopista, Ateneumin myymälästä, Designmuseon kahvilasta sekä Finnish Design Shopista.

Kuvat: Timo Junttila

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tapio Wirkkalan Kuksa- ja Juhla-lasit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.