Askartelu

Tee itse paikkaus korituoliin

Kestävä ja pestävä laskuvarjonaru on loistava materiaali rikkoutuneen korituolin korjaamiseen.  Se sopii niin sisä-, piha- kuin parvekekalusteisiinkin.

Tarvikkeet: 10 metriä laskovarjonarua eli paracordia (noin 10 x 30 sentin kokoisen reiän paikkaamiseen). Narua voi ostaa armeija- ja retkeilytarvikekaupoista. Veitsi ja tulitikut.

1 Korituolista oli katkennut istuinosasta yksi pinnapari. Katkenneet päät lyhennettiin rajautumaan poikkipienoihin.

2 Jaa 10 metrin naru kahteen osaan ja taita osat kaksinkerroin. Tee taitekohdilla leivonpääsolmut reiän toiseen sivuun ja yläreunaan.

punos1

3 Kieputa vaakasuoraan menevää lankaparia reunapinnojen ympäri, narut kiertyvät pinnan yli yhdellä puolella aina samaan suuntaan. Ylhäältä tuleva narupari pujotetaan joka toisen lankaparin yli ja joka toisen ali.

punos2

4 Kierrä sekä reiän ala- että yläreunassa pystynaruparit ensin pinnan ympäri yläkautta, sitten oikeanpuoleinen naru yläkautta naruparin ympäri, kierrä se itsensä ympäri ja kiristä.

punos3

5 Huomaa, että kuva on punonnan nurjalta puolelta. Kun koko punonta on valmis, kierrä taas toinen naru naruparin yli päällyspuolelta ja solmi narut yhteen merimiessolmulla alapuolelle. Pujota päät narujen ja pienojen väliin ja katkaise samanmittaisiksi. Jotta päät eivät lähde purkautumaan sulata ne polttamalla tulitikulla, laita jokin palonkestävä materiaali alle.

punos4

Ohje Hanna Tamminen Punonta Henna Jokela-Lohenoja

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse paikkaus korituoliin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.