Ihmiset

Timberwisen Laura Lankinen: ”Mieheni on rakentanut kotimme”

Timberwisen markkinointijohtajan Laura Lankisen kotona on paljon puuta. Oman talon suunnittelukin tehtiin materiaali edellä.

Vuonna 2005 valmistunut 280 neliöinen omakotitalo Loimaalla pitää sisällään monia Laura Lankisen elämän tärkeitä hetkiä. Lankinen muutti miehensä kanssa taloon samana kesänä, kun he menivät naimisiin ja talo onkin pariskunnan ensimmäinen yhdessä hankittu koti. Myös perheen molemmat tyttäremme ovat kasvaneet tässä talossa.

Mieluisin paikka Lauralle kodissa on kahden kerroksen korkuinen olohuone.

”Siinä on tilaa, avaruutta ja isoista ikkunoista tulvivaa auringonvaloa”, Laura kuvailee.

Tilava, valoisa ja korkea olohuone
Olohuoneessa on tilaa, valoa ja korkeutta.

Näin Timberwisen markkinointipäällikkönä työskentelevän Lauran kertoo kodistaan:

Miten työsi näkyy kodissasi?

”Eniten se näkyy materiaalivalinnoissa. Meillä on paljon puuta, lähtien isäni perustaman firman parkettilattioista.

laura-lankinen
Laura Lankinen kehittelee työssään parhaillaan ideoita, joissa yhdistetään parkettitehtaan tuotantoa ja raaka-aineen maksimaalista hyödyntämistä. Oman kodin ruokapöydän kansi on tehty parketin rakennetta ja raaka-ainetta hyödyntäen, tuolit muotoilija Harri Koskisen Works mallistosta.

Konkreettisesti työ näkyy myös uudessa mittatilauksena tehdyssä Timberwisen Twise-malliston pöydässä, jonka pöytälevy on tehty hyödyntäen parketin rakennetta ja raaka-ainetta. Tuolit siihen hankin Harri Koskiselta, jonka kanssa teemme suunnitteluyhteistyötä.

Tyynyjä Laura Lankisen kotona.
Olohuoneen sohvan veikeä apinatyyny on helsinkiläisestä mattoliike Koolmatista.

Koska olen mukana kotimaisessa perheyrityksessä, hankin mielelläni kotiin Suomessa tehtyjä, hyviä ja kestäviä tavaroita. Haaveilen Harri Koskisen K-tuolista. Se sopisi hyvin olohuoneeseen takan ääreen.”

Mikä on parasta kodissasi?

”Tämä paikka. Talo on rauhallisella tontilla metsän ja pellon laidalla, mutta Loimaan keskustaan on vain parin kilometrin matka. Olemme samaan aikaan maalla, mutta kävelyetäisyydellä kaupungista. Rakkaaksi tämän kodin tekee myös se, että mieheni on sen itse rakentanut.”

Laura Lankinen ja koti
Laura ja hänen miehensä rakensivat talon 12 vuotta sitten.

Millainen sisustaja olet?

”Yhdistelen mielelläni erilaisia, vähän ristiriitaisiakin asioita. Sisustus on sekoitus uutta, vanhaa, designia ja edullisempaa tavaraa. Tuon usein myös matkoilta sisustustavaroita ja vaihdan kodin ilmettä vuodenaikojen mukaan.

lipasto
Eteisen hauskaa, vanhaa lipastoa on alun perin käytetty ruoka-aineiden säilyttämiseen.

Meillä on muutamia perittyjä kalusteita, esimerkiksi isotädin vanha Amerikan matkalla mukana ollut matka-arkku. Perittyjen kalusteiden lisäksi olemme ostaneet paljon vanhoja huonekaluja huutokaupoista. En viihtyisi kodissa, jossa ei olisi mitään vanhaa.”

Kuka teillä määrää kaapin paikan?

”Sovimme asiat yhdessä mieheni kanssa. Koska mieheni työskentelee rakennusalalla, hän päättää suuremmista rakentamiseen liittyvistä asioista ja myös toteuttaa ne. Minä taas päätän huonekaluista, tekstiileistä ja sisustamisesta. Yleensä olemme aika samoilla linjoilla.”

Lasisia sisustusesineitä
Laura arvostaa suupuhallettua, suomalaista lasia, mikä näkyy kodin sisustusesineissä.

Käykö teillä vieraita vai pidätkö kodin itselläsi?

”Meille saavat tulla ystävät, sukulaiset ja lasten kaverit kylään. Mutta on myös hetkiä, kuten kiireisten messuviikkojen tai työmatkojen jälkeen, jolloin kaipaan hetken omaa rauhaa. Työni on sosiaalista, joten välillä on mukava hengähtää ihan vain oman porukan kesken.”

Lue myös:

Tre-designmyymälän perustaja Tanja Sipilä: ”Verhojen lisäksi en pidä myöskään ovista” Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira paljastaa: ”Kodissani pitää aina olla keinu” Raaka-Rå-astioiden tekijä Leena Kouhia: ”Pidän hiljaisesta ja hämärästä kodista” Minitalon rakentanut Olli Enne: ”Pienessä asunnossa säilytyskalusteiden merkitys korostuu” Artekin Annika Tammi: Jos tuotetta on katsellut jo vuosia, sen uskaltaa ostaa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Timberwisen Laura Lankinen: ”Mieheni on rakentanut kotimme”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.