Sisustus Tilaajille

Tökkiikö etätyö? Näin luot viihtyisän ja ergonomisen työpisteen kotiisi

Etätyö on tullut jäädäkseen, ja siksi kodin työtilat kannattaa päivittää. Tärkeintä on rajata työnteolle oma paikkansa. Kokosimme vinkit kotikonttoreiden luoviin sisustusratkaisuihin.

Vaikka etätöitä on jatkunut jo kuukausia, ergonomia tuskin on kaikilla kohdillaan. Kotona kärvistellään yhä väliaikaisesti ­viritettyjen ­työpöytien ja ­työtuolien ­kanssa.  

Muotoilija Mikko Laakkonen kannustaa etätyöntekijöitä siirtymään seisovaan työasentoon. Alla neljä vinkkiä, joiden avulla ergonomiaa saa kohennettua kotona. 

1. Työpöytä

Mikko Laakkosen mielestä ensimmäisenä kannattaa kiinnittää huomiota työpöytään.

”Mielestäni korkeussäädettävä sähköpöytä on ykköshankinta kodin työpisteelle. Säädettävä pöytä säästää selkävaivoilta, sillä sen ääressä voi tehdä töitä istuen ja seisoen. Parasta ergonomiaa on se, että vaihtaa työpäivän aikana asentoa. Uskon, että etätyö ei ole vain korona-ajan asia, vaan tästä tulee vallitseva olotila. Huonoimpia ovat mielestäni heikkolaatuiset pikaratkaisut, joista haluaa heti päästä eroon.”

Pöydällä tulisi olla myös riittävästi tilaa näytölle, näppäimistölle ja rannetuelle sekä hiiren liikuttamiselle.

2. Työtuoli

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.