
Trendit tulevat ja menevät, mutta tällainen keittiö kestää aikaa
Keittiövalmistaja Blaun perustajalla Pirjo Mäntysalolla on oiva neuvo: kun keittiön sovittaa kodin arkkitehtuurin tyyliin, se kestää aikaa. Sitä ei tarvitse uusia, vaikka trendit muuttuvat.
Keittiön sovittaminen asunnon arkkitehtuuriin ja tyyliin on pitkäikäinen ja ajaton valinta. Siihen voi yhdistää itselleen mieluisia värejä ja materiaaleja ilman että ajan hengen mukaisuus kärsii.
Yllä olevan kuvan Blaun keittiö on 1960-luvun rivitalosta ja siihen on valittu ajan tyylille uskolliset viilupintaiset kalusteet. Viiluksi on kuitenkin valittu kauniisti liekehtivä jalava perinteisemmän sijaan, mikä antaa keittiölle japani-henkisen tunnelman.
Upea tiiliseinä valaisimineen on puolestaan kuin Kaurismäen elokuvasta. Täydellinen yhdistelmä!
Mitä trendejä on nyt nähtävillä keittiöissä, Pirjo Mäntysalo?
Selkeä keittiötrendi on asunnon aikakauden ja arkkitehtuurin huomioon ottaminen keittiön tyylissä, kun vielä 2000-luvun alussa haluttiin kaikkialle ”valkoista kiiltävää”. Suosittua on myös japandi, jossa skandinaavinen ja japanilainen tyyli kohtaavat. Tässä tyylissä näkyy terrazoa, kalkkikiveä, marmoria, rottinkia ja erilaisia viiluovia.
Aamiaiskaapin idea on laajentunut. Nyt myös vesi- ja ruoanvalmistuspisteitä, kuten allas ja keittotaso, piilotetaan kaapin ovien taakse. Näin siistiminen helpottuu ja ovet luovat kalustemaista ilmettä keittiöön, jota tällä hetkellä avokeittiöissä tavoitellaan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?
Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään tästä .
Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.