Tuntuuko kylpyhuoneen sisustaminen hankalalta? 4 vinkkiä, joilla luot kotiin pienen span

Kylpyhuone on tila, josta päivä alkaa ja johon se päättyy. Sitä suuremmalla syyllä sen viihtyvyyteen on syytä panostaa. Ota talteen sisustussuunnittelijan vinkit, joiden avulla teet kylpyhuoneesta rauhoittavan kotikylpylän.

Kylpyhuoneen sisustaminen on kenties kodin yksi hankalimmista pähkinöistä, sillä tilaa on usein hyvin rajallisesti. Oman näköiseksi sisustaminen voi olla hankalaa silloinkin, jos valmiit kaakelit ja kalusteet eivät istu omaan silmään.

Sisustussuunnittelija Riikka Koistisen tärkein vinkki on ajatella kylpyhuone osana kotia. Kylpyhuonekalusteita ja -pientavaraa ei tarvitse etsiä vain kylpyhuoneosastolta, vaan kylpyhuoneen voi somistaa kaikenlaisella kodin tavaralla.

Esimerkiksi lavuaarin edessä roikkuva peili voi hyvin olla antiikkipeili, ja suloisia sommitelmia kannattaa tehdä myös kylpyhuoneen tasoille.

Pyysimme Koistiselta vinkit siihen, kuinka kylpyhuoneesta luodaan harmoninen kotikylpylä pienin muutoksin.

1. Yhtenäiset tekstiilit rauhoittavat kylpyhuoneen

Kylpyhuoneesta ylellisen tekevät yhtenäiset tekstiilit. Suosi sävy sävyyn olevia kauniita frotee- tai pellavapyyhkeitä ja kylpytakkeja.

”Tekstiilit ovat isossa roolissa kylpyhuoneessa. Kaikki mikä roikkuu ja saakin roikkua, saa olla kauniin näköistä”, Koistinen sanoo.

koti spa

Kauniit asetelmat ja yhtenäiset tekstiilit tuovat ripauksen luksusta kylpytiloihin. Kuva: Balmuir

2. Vehreys kuuluu myös kylpyhuoneeseen

Kun Koistisella on omassa kodissaan vieraita käymässä, hän saattaa viedä kylpyhuoneeseen leikkokukan pullossa.

”Kukat ja kasvit ovat ehdottomasti luksuselementti kylpytiloissa”, hän sanoo.

Löytyisikö jostain tilaa pienelle viherkasville tai amppelille? Sijoita kasvi esimerkiksi lavuaarin viereen tai kaapin päälle, niin kylpyhuone tuntuu välittömästi kodikkaammalta. Kun tilassa on vehreyttä, myös muut sävyt pääsevät kauniisti esiin.

Viherkasvit kaipaavat kuitenkin valoa, ja moni kylpyhuone Suomessa on ikkunaton. Silloin kannattaa suosia heiniä, viheroksia, kuivakukkia tai eucaluptyksia. Esimerkiksi eucaluptyksen oksa on kaunis jo kuivuessaankin.

koti spa

Jos kylpyhuoneeseen ei kantaudu luonnonvalioa, viherkasvin voi korvata näyttävällä kuivakimpulla. Kuva: ABL-laatat

3. Kaikkien aistien spa

Spa-tunnelmaan liittyy oleellisesti hyvät tuoksut. Huonetuoksu on luksuselementti, ja huonetuoksuja myydäänkin nykyään monenlaisissa kauniissa eri pulloissa.

”Jos laskutilaa on, sommittele huonetuoksu pienelle tarjottimelle yhdessä korujen tai muiden kauniiden esineiden kanssa”, Koistinen vinkkaa.

Huonetuoksua vastaavia vaihtoehtoja on myös kaunis tuoksukynttilä tai diffuuseri, joka pöhöttää hyvän tuoksuista vesihöyryä tilaan.

koti spa

Tuoksukynttilät tekevät iltatoimista tai suihkuhetkistä erityisen. Kuva: Granit

4. Maton ei tarvitse olla kylpyhuonematto

Matolla on iso merkitys kylpyhuoneessa. Pehmeä matto tuntuu hyvältä jalan alla, ja muuttaa nopeasti tilan ilmettä.

Moni on kuitenkin kangistunut siihen ajatukseen, että kylpyhuoneessa pitäisi olla nimenomaa muovinen kylpyhuonematto. Näin ei kuitenkaan ole, Koistinen sanoo.

”Kylpyhuoneen mattoa ei tarvitse etsiä kylppäriosastolta”, Koistinen sanoo.

Kylpyhuoneen matto voi olla esimerkiksi boheemi juuttimatto tai kiehtova itämainen matto. Erikoisempia, vedestä kärsiviä mattoja ei kannata kuitenkaan sijoittaa heti suihkun välittömään läheisyyteen, vaan esimerkiksi vessaan, pesualtaan eteen tai oven läheisyyteen.

koti spa

Itämainen matta antaa kylpyhuoneelle yllättävän säväyksen. Kuva: Ellos

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tuntuuko kylpyhuoneen sisustaminen hankalalta? 4 vinkkiä, joilla luot kotiin pienen span

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X