Sisustus

Upeaa taidetta ja vihreä keittiö – Vappu Pimiän uusi koti hurmaa

Aidot matot, näyttävät valaisimet ja runsas taide. Näihin kolmeen asiaan huomio kiinnittyy, kun astuu sisään Vappu Pimiän ja Teemu Huuhtasen upouuteen kotiin.

Asukkaat: Juontaja Vappu Pimiä, 40, toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen, 46, sekä tyttäret Viola, 5, ja Selma, 3.

Koti: 5 h + k + kh + wc vuonna 1929 rakennetussa talossa Helsingin Ullanlinnassa.

”Olimme etsineet omaa asuntoa yli vuoden ja käyneet katsomassa ainakin 40 kohdetta. Halusimme valmiiksi remontoidun kodin tutuilta kulmilta. Muutamasta asunnosta teimme tarjouksen, mutta ne eivät menneet läpi. Aloin melkein uskoa, että ’sitä oikeaa’ ei koskaan löydy”, Vappu Pimiä sanoo uudesta kodistaan.

Lue myös: Tällainen on Vappu Pimiän uusi koti: videot asunnosta ennen ja jälkeen remontin

Pommikuntoinen asunto remontoitiin kaunottareksi

Maaliskuussa pariskunta törmäsi tuttuun välittäjään, joka kertoi, että hänellä on sijainniltaan täydellinen, mutta perusteellista remonttia kaipaava kohde.

Vappu Pimiä kotinsa eteisessä
”Sisustussuunnittelijan palkkaaminen oli paras investointi ikinä. Oma aikani tai taitoni ei olisi riittänyt”, Vappu sanoo. Eteisen katseenvangitsija on Thaimaasta peräisin oleva patsas, jonka Teemu on saanut vuosia sitten kummisedältään ja enoltaan Pentti Kourilta.
Vappu Pimiän kodin olohuone
Sinikka Tuomisen maalaus hallitsee olohuonetta. HT Collectionin sohva on tyylikäs löhöpaikka koko perheelle. Katseenvangitsijoina toimivat myös silkkimatto ja Sessakin valaisin. Olohuoneen pöydät ovat Seija Strandin suunnittelemat, mittatilaustyön teki virolainen kiviveistämö Marmi Futerno. Verhot Vallila Contract, seinien sävy Tikkurila Symphony H487.
Olohuoneessa on kauniita ikoneita.
Olohuoneen kauniista ikoneista keskimmäinen on Anna Hämäläisen maalaama. Puinen kapea sivupöytä tuli mukana vanhasta kodista, valaisimet Salista.
Kirjahylly on tehty mittatilaustyönä.
Kirjahylly on suunniteltu juuri tähän tilaan Vallila Contractilla, toteutus AxDesign. Bang & Olufsenin televisio Hifi Studio.
Kirjahyllyssä on esillä perheelle tärkeään ortodoksisuuteen liittyviä koriste-esineitä.
Ortodoksisuus on vahvasti läsnä perheessä.

”Kun astuimme sisään, meitä odotti pommi. Seinät olivat betonilla, jäljellä olivat vanhat lautalattiat, kylppärin ja makkarin remonttia oli hieman aloiteltu. Teemu oli kuitenkin ihan hiljaa. Siitä tiesin, että hän tykkää. Yleensä Teemu alkaa heti etsiä virheitä”, Vappu kertoo.

Asunnon pohja oli täsmälleen perheen toiveiden mukainen.

”Halusimme, että keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa. Edellisessä kodissamme keittiö oli heti sisäänkäynnissä ja kun muu perhe vietti aikaa olohuoneessa, minä kokkailin yksinäni. Siihen halusimme muutosta. Halusimme myös kolme makuuhuonetta, koska tytöt tarvitsevat omat huoneet jossakin vaiheessa. Alueen hintataso on sen verran kova, että pohjan on oltava kunnossa. Emme voi ostaa hukkaneliöitä.”

Vappu Pimiän kodissa keittiöstä on suora yhteys olohuoneeseen.
Keittiön suora yhteys olohuoneeseen ratkaisi kaupan. Ruokailuryhmän valaisin on Sessakilta, tuolit Vallila Contract. Musta mattapintainen, metallijalkainen pöytä löytyi ulkomaisesta nettikaupasta.

”Alun alkaen olin sitä mieltä, että emme ala tehdä remppaa vaan ostamme valmiiksi remontoidun kodin. Molemmilla on vaativa työ, ja sanoin Teemulle, että päädymme kriisiin, jos yritämme töiden lisäksi vielä remontoida. Emme toki olisi heiluneet maalisutien kanssa itse, mutta jo pelkkä ajatus kodin remppaamisesta ammattilaistenkin kanssa tuntui mahdottomalta. Tämän asunnon nähtyämme kartoitimme kuitenkin remontin kustannukset ja lähdimme toteuttamaan sitä – ja sekuntiakaan emme ole katuneet”, Vappu sanoo.

Ei sitten valkoista

Kun kaupat syntyivät maaliskuussa, Vappu ja Teemu päättivät heti palkata avukseen ammattisisustajan. Tavoitteena oli saada koti asumiskuntoon kesän aikana. Vappu mietti läpi tuntemansa sisustussuunnittelijat ja päätyi tuolloin Vallilalla työskennelleeseen Seija Strandiin. Kolmikon kemiat synkkasivat, ja Seija sai unelmatoimeksiannon: vapaat kädet tehdä ehdotuksia. Rajoituksia oli vain yksi: kodista ei saa tulla valkoista.

Seijan työ käynnistyi remontin suunnittelusta. Liikkeelle lähdettiin tyhjäksi riisutusta asunnosta. Edellisen omistajan remontinalut purettiin pois.

Kylpyhuonetta laajennettiin remontin yhteydessä.
Kylpyhuonetta laajennettiin puolella ja oviaukkojen paikkoja vaihdettiin. Kylpyhuonekalusteet ovat Temalilta, hanat ja suihkut Orakselta, avantosuihku Amandan, suihkuseinä Itä-Helsingin Lasi, pyyhekuivain RejDesign sekä Interno 9 Pearl -laatat Värisilmä.
Vappu tokaisi 9-vuotiaana isomummilleen Adalle, että haluaa mummin kuoleman jälkeen hänen kultakehyksisen peilinsä. Peili on ollut Vapulla jo yli 20 vuotta. Korkkikuosinen tapetti Nobilis Paris Cork III QNT 43, Vallila Contract.
Vappu iloitsee erityisesti kodinhoitohuoneesta.
”Edelliseen kotiimme ei mahtunut pyykkikonetta, joten pesin nelihenkisen perheen pyykit pesutuvassa. Parhaimmillaan kävin pyykillä tytöt kainaloissa ja Ikean pyykkikassi olalla.” Kodinhoitohuoneen kalusteet Temal, allas Stala ja hana Oras.

Suurin työ tehtiin kylpyhuoneessa, jota laajennettiin puolella. Jotta kodista saatiin toimiva, useampia oviaukkoja suljettiin ja uusia puhkaistiin. Kaikki kodin seinät joko maalattiin tai tapetoitiin.

Väreiksi ei valittu parin vierastamaa valkoista vaan harmaan, vihreän ja roosan sävyjä, jotka tuovat asuntoon pehmeyttä ja jokaiseen huoneeseen omanlaisensa tunnelman. Vanhasta säästettiin ainoastaan lautalattia, joka sekin sai uuden maalikerroksen. Keittiön kohdalla kaikki ajateltiin uusiksi.

Makuuhuoneen huonekalut pariskunta toi mukanaan Amerikasta.
Makuuhuoneen huonekalut ovat olleet Teemun ja Vapun matkassa jo, kun pari asui Amerikassa. Italialaisen Veninin kattovalaisin on lahja Teemun äidiltä. Kattovalaisimen kanssa samaa kieltä puhuva tapetti Cole & Son Hollywood Palm, Leaf Green. Verhot ja matto Vallila Contract.
Makuuhuoneen vaatekaapit ovat samaa mallia kuin keittiön kaapistot.
Vaatekaapit ovat samaa mallia kuin keittiön kaapit. Vihreän sävy on täsmälleen sama kuin seinissä, Tikkurila Symphony L449. Yöpöydän valaisin ja päiväpeitto Sali.
Lastenhuoneen sävy on vaaleanpunainen.
Violan ja Selman ­huoneesta löytyy Teemun vanha pulpetti, jota on säilytetty vuosikymmeniä Kuopiossa vanhempien varastossa. Taulu on Juha Soisalon käsialaa. Sänky on Vekeltä ja valaisin Don Goffosta, verhot Vallila Contract, matto Country White. Seinien sävy Tikkurila Symphony X478.

Keittiö yläkaapeilla, ehdottomasti!

”Viime kädessä avokeittiö ja siihen liittyvä olohuone ratkaisivat kaupan”, Vappu sanoo.

Hän toivoi kodikasta ja vähäeleistä keittiötä, kliininen valkoinen tai liian maalaisromanttinen se ei saisi olla. Sellainen kun perheellä jo on mökillä.

Vapun keittiössä on yläkaapit!
Vapun toiveena oli saada runsaasti säilytys- ja laskutilaa. Säilytystilan maksimoimiseksi keittiöön rakennettiin myös saareke.
Keittiö uusittiin täydellisesti. Tavoitteena oli saada paljon säilytys- ja laskutilaa.
Keittiö uusittiin täydellisesti. Kaapistot valittiin Temalin mallistosta, puristekivitasot ovat Cosentinolta, hana Tapwellin, allas Stalan, kodinkoneet ovat Smegin. Seinien sävy Tikkurila Symphony Tikkurilan valkoinen.

Nykyisen yläkaapittoman keittiötrendin puolesta Vappu ei liputa.

”Yläkaapittomuus on tosi syvältä. Aidosti ihmettelen, kuinka kukaan vähääkään enemmän kokkaava pystyy pitämään öljyt ja maustepurkit järjestyksessä, jos säilytystilaa ei ole. Säilytystilaa sain nimeomaan korkealla kaappiseinällä, johon integroimme kylmälaitteet. Säilytys- ja laskutilan takia toivoin myös saareketta. Nyt meillä on tilaa kokata, ja mahdun leipomaan yhdessä tyttöjen kanssa.”

Katso video: Tältä Vappu Pimiän koti näytti ennen remonttia:

Täältä ei muuteta

Vapun mukaan perhe iloitsee uudesta kodistaan, johon muutettiin elokuun alussa. ”Täällä on kodikasta ja juuri meidän näköistämme. Viihdymme niin hyvin, että sanoin jo Teemulle, että minut kannetaan täältä hautausmaalle tai vanhainkotiin. Toki mieli voi jossain vaiheessa muuttua, mutta täältä ei lähdetä ainakaan ennen kun lapset on saateltu maailmalle. Sen verran traumatisoivaa muuttolaatikoiden purkaminen oli”, Vappu sanoo.

Hänen uusi nimimerkkinsä on ”58 muuttolaatikkoa vuorokaudessa purkanut”.

Katso video: nämä ovat Vappu Pimiän kolme lempipaikkaa uudessa kodissa:

Juttu on ilmestynyt Dekon numerossa 9/18. Hanki digilehden lukuoikeus tai tilaa Deko suoraan kotiisi, jolloin tuoreet sisustuskuulumiset tippuvat postiluukustasi aina ilmestymispäivänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Upeaa taidetta ja vihreä keittiö – Vappu Pimiän uusi koti hurmaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.