Koti Tilaajille

Uusperheen minikoti on ihastuttava koko perheen taidepesä

Taiteilija Milja Havaksen ja tämän uusperheen pikkukodin seinillä on käynnissä jatkuva taidenäyttely, jossa pääosassa ovat lasten työt.

Kuvataiteilija Milja Havas ja muusikko Mikko Joensuu päätyivät sattumien seurauksena asumaan valoisaan Helsingin kaupungin omistamaan vuokrakotiin. Huokeiden asumiskustannusten ja arkea sujuvoittavan sijainnin lisäksi kodissa on paljon heille mieluisia elementtejä, kuten korkeat huoneet, runsaasti luonnonvaloa, lankkulattiat sekä alkuperäiset väliovet.

Kauniin erkkerin ikkunoista avautuu näkymä Lapinlahdenkadulle. Iäkkäät, vuodenaikojen mukaan asuaan vaihtavat, korkeiksi kasvaneet vaahterat tuovat tuulahduksen metsää läpitalonhuoneistoon. Juuri erkkerissä Milja ottaa mieluiten päiväunet.

Olohuoneessa ihaninta, ja myös vähän luksusta, on valoisa ja ylväs erkkerisyvennys, joka on kaikkien perheenjäsenten lempipaikka. Sohva on Artekin Ben af Schulten 555.
Olohuoneessa ihaninta, ja myös vähän luksusta, on valoisa ja ylväs erkkerisyvennys, joka on kaikkien perheenjäsenten lempipaikka. Sohva on Artekin Ben af Schulten 555.

Tärkeitä perintöhuonekaluja

Taiteen lisäksi kodissa on hyvällä maulla vuosikymmeniä sitten valittuja perintöhuonekaluja. Aarteet ovat päätyneet Miljalle arkkitehtivanhemmilta, joiden kykyä luoda kauniita ja toimivia tiloja hän ihailee.

”Emme pidä sisustus-sanasta. Valintoja ohjaa intuitio, joka on muovautunut kaikesta eletystä ja koetusta”, Milja sanoo.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.