Koti Tilaajille

Vaatehuone on arjen luksusta: koko vaatevaraston näkee yhdellä silmäyksellä

Erillinen vaatehuone vie neliöitä, mutta on parhaimmillaan käyttäjälleen räätälöity ratkaisu. Jos perheessä joku lähtee liikkeelle aikaisin, vaatehuoneessa piipahtaminen ei häiritse muiden unta.

Kukapa ei haaveilisi vaatehuoneesta, jossa vaatteet olisivat väljästi hyvässä järjestyksessä. Uskaliaampi voisi haaveilla jopa kahdesta vaatehuoneesta, joista ensimmäinen sijaitsisi eteisen läheisyydessä ja pitäisi sisällää ulkovaatteet ja -varusteet ja toinen makuuhuoneen vieressä päivävaatteita varten.

Vaatehuone on huonetila, joka on suunniteltava joko rakennusvaiheessa tai remontin yhteydessä. Siinä missä suuri vaatehuone on luksusta, pieni vaatehuone voi olla pahimmillaan neliöiden hukkaamista.

Hyvä nyrkkisääntö on, että vaatehuoneeseen tulisi saada toiminnallisesti järkevästi yhtä paljon tilaa kuin sillä korvattavissa komeroissa on. Esimerkiksi, jos vaatehuone korvaa kahden hengen makuuhuoneen kiinteät komerot, vaatehuoneeseen pitäisi mahtua vähintään neljän korkean, leveän ja syvän vaatekomeron tavarat.

Lue myös: Erillinen vaatehuone mahdollistaa pariskunnan erilaiset vuorokausirytmit – varasta 3 ideaa messutalo Purosta

Vaatehuoneesta tulee levollisen näköinen, kun liukuovikaappien ovet ovet yksiväriset ja tasapintaiset.
Vaatehuoneesta tulee levollisen näköinen, kun liukuovikaappien ovet ovet yksiväriset ja tasapintaiset. Ovet suojaavat vaatteita ja varusteita myös ulkoa tulevalta pölyltä. Kuva: Krista Keltanen

Erillisestä vaatehuoneesta on hyötyä, kun perheenjäsenillä on erilaiset vuorokausirytmit: yksi pukeutuu kun toinen nukkuu.

Vaatehuoneessa säilytysratkaisut kannattaa sijoittaa niin, että niihin pääsee vaatehuoneessa seisoessa hyvin käsiksi. Vaatehuoneessa on kiinteitä komeroita helpompi yhdistellä erisyvyisiä, -levyisiä, ja -pituisia avohyllyjä, laatikostoja ja tankoja. Siinä missä henkarit tarvitsevat usein syvyyttä 60 cm, sukkalaatikko ja viikatut paitapinot mahtuvat yleensä 40 cm syvyisille hyllyille tai laatikoihin. Lisäsäilytystilaa saa helposti seinäkoukuilla.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.