Sisustus

Vaatesäilytys – Dekon ideat ratkaisevat säilytyspulmat!

Vaatesäilytys on monimuotoistunut huimasti viime vuosina. Nyt vaatteita ei enää kätketä pelkästään komeron ovien taakse, vaan ne saavat olla näkyvä osa sisustusta.

Kaapin suosio vaatesäilytyksessä on itsestäänselvyys: vaatteet eivät kerää eivätkä levitä pölyä, ja ovien takana ne saavat olla vähän sotkussakin. Kaappeihin on tullut myös uusia tuulia, kuten railakkaita värivaihtoehtoja, eri muotoisia tiloja hyödyntäviä tai jännittäviä puusepällä teetettujä ratkaisuja.

Lue myös: Näin järjestät täydellisen vaatekaapin

Vaatesäilytys sisustuselementtinä?

Kaappien rinnalle on tullut vuosien aikana kuitenkin muita ratkaisuja ja ajattelutapoja. Kevytrakenteiset vaatesäilyttimet kuten rekit, tangot ja naulakot ovat entistä suositumpia, sillä  ne säilövät vaatteet kauniisti ja toimivat samalla myös sisustuselementtinä.

Walk in -vaatehuone

Ylellinen walk in -vaatehuone on monen unelma ja vaatesäilytyksen eliittiä, joka tarjoaa runsaasti säilytystilaa sekä parhaimmillaan myös tilan pukeutumiselle. Usein se vaatii tilaa, mutta toisaalta vaatehuoneen voi luoda pieneenkin syvennykseen hyllyjärjestelmän ja  lasi- tai liukuovien avulla.

Lue lisää vaatesäilytyksen järjestämisestä laatikoiden ja naulakkojen avulla!

Vaatesäilytys vinokaton alla

Portaikon tai vinokaton alle jäävä tila kannattaa käyttää säilytykseen. Tilan maksimaalisesti hyödyntävä Platsa-sarjan kaapisto näyttää myös sirolta ja modernilta, kokonaisuus 409 e, Ikea. Vino-ovisen kaapiston voi myös teettää mittojen mukaan puusepällä.

vaatekaappi, vaatesäilytys, Ikea

Kuva: Ikea

Liukuovilla oma tila

Jos kodistasi löytyy syvennys, muuta se vaatekaapiksi seinäsäilytysjärjestelmän ja liukuovien avulla. Elfan Duo high/Duo low -ovissa on Estetic sanded black -kehykset, joihin on asennettu melamiinilevyt. Kuvan kokonaisuus n. 2700 e. Elfan liukuovista voi rakentaa myös lasillisia väliovia.

vaatesyvennys, liukuovet, vaatesäilytys

Kuva: Elfa

Kevyttä ahtaisiin tiloihin

Pienet tilat vaativat luovia säilytysratkaisuja. Eteiset ovat yleensä ahtaita, joten niissä toimivat hyvin naulakot, joihin on yhdistetty muita säilytystasoja. Öljytystä tammesta valmistettu Denver-hylly yhdistää naulakon sekä hattu- ja kenkähyllyt, 219 e, Ellos.

Lue tästä lisää säilytysvinkkejä pieneen kotiin!

naulakko, vaatesäilytys

Kuva: Ellos

Remonttiratkaisu vaatesäilytykseen

Kiinteän säilytysratkaisun toteuttaminen vaatii usein remontointia ja isomman tukun seteleitä. Parhaimmillaan satsaus maksaa itsensä takaisin toimivuutena, kun tavarat löytyvät helposti  ja säilytysratkaisu uppoaa eleettömästi tilaan. Lastenhuoneessa on yhdistetty mittatilauksena teetetty sänkymoduuli ja Kvikin vaatekaappi näyttäväksi  kokonaisuudeksi.

vaatekaappi, vaatesäilytys

Kuva: Kvik

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaatesäilytys – Dekon ideat ratkaisevat säilytyspulmat!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.