Valitse persoonallinen lattia

Älä jämähdä perusparkettiin – valitse lattia tilan tyylin mukaan. Näillä ideoilla saat kotiisi todellisen katseenvangitsijan.

Vinyylilaatoilla toteutettu lattia

Nopeatekoinen marokkolaisten kaakeleiden inspiroima lattia syntyy vinyylilaatoilla. Lattia asennetaan lukkopontillisilla laatoilla uivana ilman liimaa. Starfloor Clic -sarjan Retro-laattoja saa mustavalkoisina, sinisinä ja oranssi-sinisinä. Laattojen koko 31 x 61 cm, 35 e/neliö, Tarkett.

Bolonin vinyylilattia

Suomukuvioinen lattia on toteutettu Bolonin vinyylilaatoilla, joissa kudottu kangas sulatetaan pohjaosaan kiinni. Tekniikan ansiosta muovilattia voidaan koota erilaisista kuvioista. Bolon Studio -mallistosta löytyy kuusi laattamuotoa, mukana kolmio ja kuusikulmio. Kuvan uuden Flow-malliston suomulaatta on nimeltään Scale, väreinä Shore ja Pearl.

Kalanruotokuvioinen parkettilattia

Herringbone- eli kalanruotokuvio on hienostunut parkettikuvio, joka löytyy monista vanhemmista asunnoista. Vanhojen talojen korkeissa huoneissa lattian ilmettä korostaa kalanruotokuviota kehystävä suoraladonta seinien vierellä. Modernia kalanruotoparkettia edustaa Timberwisen malli, jossa lattia valmistetaan tavallista leveämmistä ja pidemmistä parkettilaudoista. Kuva BoConcept.

Kalanruotokuvioinen laattalattia

Perinteinen kalanruotokuvio on näyttävä myös laattalattiassa. Lattian pohjan tulee olla suora ja sileä, ja työhön kannattaa varata riittävästi aikaa. Valkoiset 10 x 60 cm Incontro-laatat tulevat tanskalaiselta Made a Manolta. Pienempiin tiloihin sopii pienempi kuvio. Sellainen on Pukkilan Natura-sarjan Malmö-mosaiikkilaatta, joka myydään valmiiksi ladottuna. Yhden laatan koko on 29 x 146 mm ja laattamaton 414 x 178 mm.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valitse persoonallinen lattia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X