Huonekasvit

Vihreä valtaa kodit – 7 tapaa sisustaa viherkasveilla

Trendikkäillä viherkasveilla tuot kotiin helposti uutta ilmettä.

Viherkasvit tuovat sisustukseesi kaivattua eloa. Yhdelläkin kasvilla saa kotiin helposti uutta ilmettä, mutta taitava viherpeukalo tekee kasvien avulla kodista todellisen viherkeitaan.

1. Ylväs katseenvangitsija

Nopein tapa tuoda tuore ilme kotiin on hankkia yksi iso ja näyttävä kasvi. Varmista, että kasvilla on tarpeeksi tilaa ympärillään, jotta se ei näytä nurkkaan ahdistetulta. Ruukun voi piilottaa isoon merilevästä valmistettuun koriin.

 

Viherkasvit voi piilottaa ruukun sijasta koreihin.
Kuva:

2. Kupit ja kipot hyötykäyttöön

Pienistäkin kasveista saa hauskan asetelman. Uutta ilmettä asetelma saa kaapeista kaivetuista ylimääräisistä kupeista ja kipoista. Sisustuksesta tulee sitä villimpi, mitä erilaisempia kuppeja käytät. Mehikasvit ja kaktukset sopivat pieniin astioihin hyvin, sillä niissä on pienet juuret. Kokoa kasvit vaikka olohuoneen sohvapöydälle.

Mehikasvit ja kaktukset
Kuva:

Lue lisää: Tee itse kuvioidut kukkaruukut

3. Joukko amppeleita

Amppelit ovat loistava ratkaisu silloin, kun kotona on puutetta pöytäpinta-alasta. Tänä keväänä amppeli raikastuu keraamisella ruukulla. Ripusta amppeleita eri korkeudelle, ja istuta ruukkuihin erilaisia rönsyileviä köynnöksiä.

Aarrikkan amppelit toimivat viherkasvien kanssa.
Kuva:

Lue lisää: Viherkasvit amppeleihin

4. Näyttävä viherseinä

Jalostunut muoto amppelista on kookas peittävä viherseinä. Voit testata viherseinää kiinnittämällä seinälle monta seinäamppelia vieritysten ja istuttamalla niihin köynnöksiä. Pinnasta tulee yhtenäinen, kun käytät vain yhtä kasvilajiketta.

Viherkasvit voi koota seinälle viherseinäksi.
Kuva: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Lue lisää: Tee itse koristelu seinäamppeliin

5. Enemmän on enemmän

Taitava viherpeukalo koostaa viherkasveista huoneen kiintopisteen vaikkapa seinähyllyille. Yhdistele huoletta erilaisia kasveja ja ruukkuja, kasvien vihreä väri sitoo kokonaisuuden yhteen. Ryhmä kukoistaa pitkään, kun valitset kasveja, jotka nauttivat samanlaisista valaistusolosuhteista.

Viherkasvit viihtyvät yhdessä.
Kuva:

6. Herbaarion asukki

Jo pitkään vallinnut mehikasvikuume ei ota laantuakseen. Rakenna mehikasveista kotiisi pienen mittakaavan kasvihuone. Tarvitset vain lasisen astian, hiekkapitoista multaa ja mieleisesi määrän mehikasveja.

Istuta viherkasvit ja mehikasvit herbaarioon.
Kuva:

Lue lisää: Kaktusten kasvatuksen abc

7. Yhdistä asetelmaan

Mietitkö, mitä tehdä pöytäkuuselle joulun jälkeen? Ikivihreä havupuu on kiitollinen hoidettava, joten pidä se hengissä seuraavaankin jouluun. Kuusi ei näytä jouluiselta, kun sijoitat sen muiden kasvien joukkoon. Yhdistä viherkasvit rennosti lipaston päälle tehtyyn asetelmaan tuomaan symmetriaa. Värimaailma pysyy yhtenäisena valkoisen kalusteen ja valkoisten ruukkujen ansiosta. Puu, kullanvärinen ruukku ja punottu kori tuovat ilmeeseen lämpöä.

Viherkasvit ovat hyvä lisä sisustukseen.
Kuva:

Aloittelevan hortomin kannattaa tutustua myös näihin juttuihin:

5 vinkkiä viherpeukalolle Tee itse ihana kasvitaulu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vihreä valtaa kodit – 7 tapaa sisustaa viherkasveilla

1

555

Sinun täytyy kommentoidaksesi.