Sisustus Tilaajille

Vintagella on eräs valtti, jonka vuoksi uusien esineiden kiilto häviää käytetyn patinalle

”Moi! Haluaisin ostaa tämän.” Tuhannet suomalaiset lähettävät tällaisia viestejä nettikirpputoreilla joka päivä, ja koronavuosi on vain kiihdyttänyt käytettyjen huonekalujen ja designin kauppaa.

Isoäidin vanhat kahvikupit, kirpputorilta vuosien etsinnän jälkeen löytynyt tiikkinen ruokapöytä ja kesällä Hietalahden torilta hankittu rottinkinen kukkateline. Kaikki nämä esineet muistuttavat eletystä elämästä, vaikka vain omissa kuvitelmissamme.

Vertaa mielikuvaa kertaheitolla ostettuun sisustukseen, jossa jokainen virheetön pinta vasta odottaa ensimmäisiä kahvihetkiä, illallisia ja rönsyileviä huonekasveja. Kumpi ajatus viehättää sinua enemmän?

Koronavuonna ennätyksellinen määrä suomalaisia on löytänyt käytetyillä huonekaluilla ja esineillä sisustamisen riemun. Vuonna 2020 Tori.fi-sivustolla vierailtiin 32 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna ja kulutustavaroista eniten rahaa myyjilleen tuottivat sisustukseen liittyvät tavarat.

Uuden ja vanhan yhdistämisestä on tullut sisustuksessa niin suosittua, että se kuulostaa jo fraasilta. Ajan kerrostumia ja vanhan patinaa – miksi näitä janotaan juuri nyt?

Lue myös: Ihanan hedelmäiset Pomona ja Tutti frutti: Erotatko toisistaan nämä keräilijöiden ikisuosikit?

Artek on kirpputoreilla ja huutokaupoissa kaikista halutuimpien brändien joukossa.
Artek on kirpputoreilla ja huutokaupoissa kaikista halutuimpien brändien joukossa. Kuva: OM Arkisto

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.