Sisustus

Vipp teki modernin pikkumökin

Designyritys Vipp loi 55-neliöisen modernin piilopirtin, jossa ei ole mitään liikaa.

Tanskalaiset taitavat pelkistämisen. Designyritys Vippin moduulirakenteinen vapaa-ajanasunto on vain 55-neliöinen, mutta siitä löytyy kaikki tarpeellinen. Esittelykuvissa tunnelma on kuin sadusta ja saa ajatuksen tänne vetäytymisestä keskellä kaamosaikaakin tuntumaan houkuttelevalta.

Tanskalaisen Vippin mökki

Tumma teräslevyseinäinen talo piiloutuu hyvin syksyiseen maisemaan. Vipp Shelterin on suunnitellut yrityksen pääsuunnittelija Morten Bo Jensen, joka kiistää olevansa nyt arkkitehti. ”Lähdin suunnittelemaan tuotetta, en taloa, joten en todellakaan kutsu itseäni arkkitehdiksi.”

Idea talosta lähti yrityksen toimitusjohtajan halusta päästä irti betoniviidakosta ja paeta omaan suojaan luonnon keskelle.

Talon sisäpinnat on päällystetty ääntä pehmentävillä huopalevyillä. Talo myydään täysin sisustettuna, jopa astiat ja vuodevaatteet tulevat kaupan mukana. Yläkerran muodostavat makuutilat, joissa on kattoikkunat.

Tanskalaisen Vippin mökki sisältä

55-neliöiseen moduulitaloon on saatu mahtumaan 40-neliöinen oleskelutila, eteinen, kylpyhuone ja makuusyvennys. Nahkainen daybed toimii tarvittaessa sänkynä.

Tanskalaisen Vippin mökin makuutilat

Toisen kerroksen makuutilan lasinen katto avaa upeat näkymät iltataivaalle.

Tanskalaisen Vippin mökin keittiö
Tanskalaisen Vippin mökin sisätilat

Keittiön saarekkeen päällä on ikkuna. Kahteen suuntaan avoin takka toimii lämmönlähteenä ja tunnelmanluojana. Lattiasta katonrajaan ulottuvat ikkunat avaavat näkymät alati vaihtuvaksi tauluksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vipp teki modernin pikkumökin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.