Voiko kaariovi olla näin ihana? Helsinkiläisen Nadian koti on persoonallinen sekoitus vanhan talon charmia ja kauniita kierrätyslöytöjä

Nadia asuu poikansa kanssa kauniissa asunnossa vanhassa talossa Helsingissä. Vanhat puulattiat, alkuperäiset väliovet ja vanhan talon ikkunalaudat ovat Nadialle mieleen. Sisustus on syntynyt suurimmaksi osaksi kierrätyslöydöistä.

”Muutin tänne jo kymmenen vuotta sitten silloisen puolisoni kanssa. Etsin kohdetta, josta saisin pintaremontilla persoonallisen kodin.

Lue myös: Mum’sin perustajalla Outi Purolla on 11 hengen uusperhe: ”Haaveilen pöydästä, jonka ympärille mahtuisimme kaikki”

Asunto oli aika huonossa kunnossa, mutta ihastuin sen sijaintiin ja siihen, että koti on talon ensimmäisessä kerroksessa. Kesällä sireenit kukkivat ikkunoidemme ulkopuolella ja talvisin lumikinokset reunustavat näkymää.

Asunnon alkuperäiset ovet ja kaapit ilahduttivat, ja halusin säästää ne. Edellinen omistaja oli tehnyt eteisen ja makuuhuoneen oviaukkoon kaarimaisen muodon ja siitäkin pidin. Vanhan talon ominaispiirteet ja elementit saavat näkyä.

Eteinen on pitkulainen ja johtaa toisessa päässä keittiöön sekä kylpyhuoneeseen. Pariovista on kulku olohuoneeseen ja olohuoneen kautta makuuhuoneeseen. Nadia on koonnut seinälle perhekollaasin valokuvista vuosikymmenien varrelta.

Sohva on ainoita uutena hankittuja kalusteita Nadian kodissa. Sohvan hän valitsi Kuusilinnan valikoimasta. Jakkara on By Lassenin ML42. Sohvapöydät Nadia pelasti vanhempiensa luota ja maalasi rottinkiosat valkoisiksi. Yhden pöydistä Nadian isä oli ehtinyt jo polttaa tarpeettomana.

Makuuhuone on olohuoneen vieressä ja kooltaan suuri. Yksi seinä on kokonaan kaapistoa lattiasta korkealle katonrajaan.

Kodissa on paljon vaaleita sävyjä, valkoista ja harmaata sekä hiekan ja nuden värimaailmaa.

Vanhan talon ominaispiirteet ja elementit saavat näkyä. Komea kaakeliuuni on Nadian makuuhuoneen kruunu. Nadia hankki joogamessuilta joogabolsteriin useampia päällisiä, jotta niitä voi vaihdella.

Unelmien keittiö on täysipuinen

Keittiöremontti on tehty muuton yhteydessä. Keittiö on todella suuri ja kaipaisi jo päivitystä.

Unelmieni keittiö olisi puusepän rakentama ja täyspuinen. Se jatkaisi kodin ovien ja kaapistojen henkeä vanhahtavalla tyylillään. Sävy voisi olla vaaleanharmaa tai joku muu luonnollisen pehmeä sävy. Tasot laittaisin kivestä, jos budjetti antaisi myöten.

Lue myös: Kaipaatko ideoita keittiöremonttiin? Listasimme keittiötrendit – mikä näistä puhuttelee sinua?

Ruokapöytä on Nadian lapsuudenkodista ja kulkenut kodista toiseen. Pinnatuolit Nadia osti kirpputorilta ja maalasi itse kahdella värillä. Valaisin on rottinkia ja kivan keveä keittiöön.

Keittiön toiselle seinustalle asennettiin aikanaan kapea kaapisto astiakaapiksi. Sen päälle Nadia on koonnut taidetta ja designia.

Meillä ei ole ikkunoissa verhoja!

Ihaninta kodissa on valtava luonnonvalon määrä. En kaipaa ikkunoihin edes verhoja, meille ei näe naapurista suoraan sisään.

Pidän myös vanhoista puulattioista. Lattiat olivat alun perin tummat, mutta maalautin ne remontin aikaan valkoisiksi. Myös kodin pohjaratkaisu toimii meillä hyvin.

Lue myös: Tarun ja Mikon hurjapäinen remonttihanke: savolainen leffateatteri taipui uniikiksi perheasunnoksi

Kodissani on paljon vaaleita sävyjä, valkoista ja harmaata sekä hiekan ja nuden värimaailmaa. Olen sisustajana aika selkeä. Haluan että isot pinnat, siis seinät, katot ja lattiat, ovat valkoisia. Muistelen meidän valinneen ihan maalarinvalkoista remontin aikaan kymmenen vuotta sitten.

Pehmeyttä tulee tekstiileistä. Hiekansävyiset verhot erottavat makuuhuoneen omaksi tilakseen, sohva on helmenharmaa ja luonnonsävyt jatkuvat läpi kodin. Myös luonnonsävyinen nahka on suosikkini, ja pitkän haaveilun jälkeen hankin olohuoneeseen vaalean By Lassenin Saxe-nahkatuolin.

Suosin vanhoja tavaroita, kirpputoreja ja perittyjä sekä saatuja kalusteita. Aika harvoin hankin uutta kysymättä ensin vanhemmiltani, kavereilta ja sisareltani, olisiko heillä sattumalta tarvitsemaani tavaraa ylimääräisenä. Keittiöpöytä on lapsuudenkodistani, tuolit kirpputorilta ja monet muutkin tavarat hyviä löytöjä.

Olohuoneessa on lukunurkkaus eteisen ja Lionelin huoneen välissä. Tuoli on By Lassenin Saxe. Juliste on Love Warriorsin.

Sisustusideoita napataan matkoilta

Matkustaminen on minulle tärkeää, ja matkoilta saan eniten ideoita kotiini ja työhöni. Pyrin matkustamaan muutaman kerran vuodessa, ja etsin uusia mielenkiintoisia kohteita reissuilleni.

Maanläheisyys on minulle tärkeää. Harrastan joogaa ja meditaatiota. Saatan somistaa temppelimäisen asetelman olohuoneen lattialle, sytytän kynttilöitä ja rauhoitun. Pidän kivistä ja kristalleista, ja niitä onkin kaikissa kotini tiloissa.”

Nadia maalasi Lundian klassikkohyllyn valkoiseksi. Kirjat ja tavarat on ryhmitelty värimaailmoittain eri hyllyille. Ylhäällä roikkuvan koristeen Nadia on tehnyt itse rannalta löytyneistä paloista ollessaan joogaretriitissä Panamassa.

Juttu on ilmestynyt Dekossa 9/2019. Haluatko lukea lisää modernista asumisesta ja sisustamisesta, nähdä ihania skandikoteja ja saada uusimmat ideat ja trendit kotisi päivittämiseen? Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Voiko kaariovi olla näin ihana? Helsinkiläisen Nadian koti on persoonallinen sekoitus vanhan talon charmia ja kauniita kierrätyslöytöjä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X