Sisustus

Ekologisia puukomposiittikalusteita valmistavan Woodion Petro Lahtinen: ”Suomessa kylpyhuone on vielä lapsipuolen asemassa”

Woodion puukomposiitti keksittiin pikkujouluissa, ja idean firmaan perustaja Petro Lahtinen sai omista remonteista.

Keksintö puukomposiittiin…

syntyi yli kymmenen vuotta sitten yliopistoaikanani pikkujouluissa. Teimme vähän punaviinipäissämme kokeita ja tulimme kehittäneeksi tämän ympäristöystävällisen puumateriaalin. Sen jälkeen olemme tietysti tehneet vuosia systemaattista kehitystyötä.

Olen aina itse…

rakentanut ja remontoinut kotejamme. Idea iskun kestäviin ja vedenpitäviin Woodion kylpyhuonekalusteisiin syntyi siis omasta remonttioivalluksesta. Keramiikan valmistaminen on hirveän haitallista ympäristölle, mutta sille ei oikein ollut vaihtoehtoja. Tuntui mahdottomalta kehittää kylpyhuoneissa toimivia puuvalmisteisia kalusteita, joten innostuin haasteesta.

Woodio Wall -sisustuspaneeli
Woodio Wall -sisustuspaneeli luo kivipintaa muistuttavan vaikutelman ilman kiven raskautta. Kuva: Pauliina Salonen

Panokset laitetaan usein keittiöön tai vaikka olohuoneen sohvaan.”

Suomessa kylpyhuone…

on vielä lapsipuolen asemassa ekologisuuden näkökulmasta. Panokset laitetaan usein keittiöön tai vaikka olohuoneen sohvaan, mutta kylpyhuoneessa ekologisuutta on mitattu lähinnä vain vedensäästönäkökulmasta. Toki ekologisia vaihtoehtojakaan ei ole ollut olemassa.

Lue myös: Essence-lasit tietää jokainen, kuka ne suunnitteli? Alfredo Häberli on monelle tuntematon

Kuuntelen mielelläni…

tiedepodcasteja, yritän pysyä kiinni ajassa. Esimerkiksi yhdysvaltalaisen Joe Roganin The Joe Rogan Experience -podcastit ovat suosikkejani.

Woodio® materiaali on maailman ensimmäinen täysin vedenkestävä, puuhakkeesta valmistettu massiivipuukomposiitti. 
Woodio® materiaali on maailman ensimmäinen täysin vedenkestävä, puuhakkeesta valmistettu massiivipuukomposiitti.  Kuva: Pauliina Salonen

Kun haluan lisää virtaa…

lähden veden äärelle – veneilemään, joko yksin tai hyvässä seurassa. Minulla on venepaikka Katajanokalla ja olen jopa tehnyt veneessä etätöitä.

Lue myös: Vuoden 2021 kalustesuunnittelijaksi on valittu Yuki Abe – millaisia kalusteita hän onkaan suunnitellut?

Kaipaan…

matkustamista ja ihmisten kohtaamista. Voisin nyt aluksi lähteä vaikka Dubaihin hurvittelemaan – tai ihan mille tahansa työmatkalle. On ihan eri asia kohdata ihmiset oikeasti kuin Teamsin välityksellä.

Juttu on ilmestynyt Dekossa 10/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ekologisia puukomposiittikalusteita valmistavan Woodion Petro Lahtinen: ”Suomessa kylpyhuone on vielä lapsipuolen asemassa”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.