Yksiökin voi olla täynnä taidetta – 8 kuvaa minikodista, joka on todellinen poptaiteen aarreaitta

Rajalliset neliöt eivät luovuutta rajoita! Tämä hillitön 55 neliön kaupunkikoti on väärällään popkulttuurin ikoneita ja taiteellista revittelyä.

Tämän kaupunkiyksiön asukas on intohimoinen poptaiteen keräilijä. Koti onkin pullollaan taideteoksia 1960–2000-luvuilta.

Lue myös: Muotoilija Tero Kuitunen jakaa puolisonsa kanssa yksiön, josta ei huumoria puutu

55 neliön kaupunkiasunto on iso yksiö, jossa on makuualkovi ja avokeittiö. Avotilaa hallitsee yhdestä kulmasta popkulttuurin ryöppy ja toisesta viherkasvien tuoma vehreys ja väljyys.

Bongaa upeat taideteokset ja kekseliäät sisustusratkaisut alla olevista kuvista!

Poptaiteen teokset sopivat moderniin sisustukseen

Valaisimen päällä oleva täytetty haapana yllättää vierailijat.

Entisestä Kodin1-sisustusliikkeestä hankittujen Yumi-pöytien alla on lehmäntalja, jonka helppohoitoisuus sopii poikamiesboksiin. Bukowskilta hankittu sohva on 1980-luvulta ja tuo mieleen tyyliltään lennokkaat 1980-luvun jet set -nousukkaiden juhlien jatkot.

Sohvan taustalla on asukkaan lempiteos – Maiju Hukkasen Yesterday’s Boy. Sen mestarilliseen hiilenkäyttöön asukas ei kyllästy ikinä. Aivan kuin osa olisi tussilla vedetty!

Arkun edessä on Esa Toppilan valokuva kasvihuoneesta.

Lue myös: Sisustusarkkitehti Pirkko Kaartinen rakensi perintökaksionsa keskelle kekseliään säilytyskontin – katso kuvat!

Katon messinkilamppu on 1960-luvulta. Asukas on itse vaihtanut valaisimeen siihen paremmin sopivan pinkin johdon.

Asukkaan innostus kasveihin on äidin peruja. Äidiltä saatu valtava viikuna on toistakymmentä vuotta vanha. Isältä peritty arkku rajaa ”kasvihuoneen” ja sen sisään on hyvä säilöä harvemmin käytettyjä tavaroita.

Olohuoneen seinällä on Teemu Keisterin värikäs teos.

Kodin sisustusta hallitsee avaruusteema. Olohuoneen nurkkauksessa on maapallolamppu, jonka muoto, valo ja messingin väri miellyttävät asukasta.

Lue myös: Marin pikkukaksio Puu-Vallilassa on taidetta täynnä: ”Taide ei ole elitistien yksinoikeus”

Valkoiset tuolit on Matti Suurosen futuristiseen Venturo-taloon suunniteltu. Tuolien historian selvittäminen on ollut hankalaa, sillä kyse on prototyypeistä, joissa selkämyksen tausta ei ole sileä. Pöytä on Askon Amig-sarjaa.

Lue myös: Näin sisustusarkkitehti Weera Brown revittelee 66 neliön kodissaan: ”Sisustuksessa pitää olla mukana jotakin outoa”

Oikeanpuoleisimpaan teollisuusvalaisimeen on vaihdettu itse sähköt. Aihion asukas osti rompetorilta kympillä.

Kodin tärkein huonekalu on makuualkovin sänky. Tyynykuosit ovat Saanan ja Ollin mallistosta ja itse sänky Tempurin. Avaruusteemaa sekin, sillä painottomuuden tunteen luova patjamateriaali on Nasan keksintö.

Avokeittiö on moderni ja sitä koristaa matkamuistonaamari pariisilaisesta Mama Shelter -hotellista, joka on Phillippe Starckin suunnittelema. Naamari toimii nyt lampunvarjostimena.

Juttu on ilmestynyt Dekossa 10/2019. Haluatko lukea lisää modernista asumisesta ja sisustamisesta, nähdä ihania skandikoteja ja saada uusimmat ideat ja trendit kotisi päivittämiseen? Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yksiökin voi olla täynnä taidetta – 8 kuvaa minikodista, joka on todellinen poptaiteen aarreaitta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X