Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

Punajuuret ja granaattiomena maistuvat vaikka joulupöydässä. Linsseillä salaatteihin saa ruokaisuutta, jota tillivinegrette täydentää.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

  • 600 g punajuurta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl vihreitä linssejä (raakana)
  • 1 granaattiomena
  • 1 ruukku rucolasalaattia

Valmistusohje

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti valmistuu näin:

1. Kuori punajuuret, leikkaa lohkoiksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45–50 minuuttia.

2. Keitä linssit kypsäksi. Valuta ja jäähdytä. Halkaise granaattiomena ja kopauta siemenet kulhoon. 3. Laita rucola vadille ja sekoita loput aineet päälle.

4. Tarjoa granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti  tillivinegretten kanssa.

Vinkki: Punajuurista teet maukkaat lisukkeet ja salaatit – katso parhaat ohjeet

Lue myös Anna.fi: Näin teet granaattiomenalla höystetyn punajuuri-vuohenjuustosalaatin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.