Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat pikkuleipien parhaimmistoa. Ei juhlaa ilman perinteisiä lusikkaleipiä. Täytteeksi käy maun mukaan lemon curd -tahna, aprikoosi- tai omenahillo.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Lusikkaleivät:

  • 200 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Lusikkaleipien täyte:

  • lemon curd -sitruunatahnaa
  • omenamarmeladia
  • tai aprikoosimarmeladia

Lusikkaleipien päälle:

  • sokeria
  • tai tomusokeria

Valmistusohje

Lusikkaleivät leivotaa näin.

  1. Kiehauta voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Kun vaahto alkaa laskeutua, kaada voi kulhoon.
  2. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisokeriseos tasaiseksi.
  3. Sekoita sooda ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää voi-sokeriseokseen.
  4. Painele taikinaa soikeapesäiseen teelusikkaan ja vedä lusikanmuotoiset leivonnaiset leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  5. Levitä hieman jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pohjalle sitruunatahnaa tai marmeladi ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain, jolloin saat munan muotoisia pikkuleipiä. Kierittele lusikkaleivät sokerissa tai seulo pinnalle tomusokeria.

Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Muistatko vielä tämän 80-luvun hittiherkun? 5 helppoa ja herkullista riisisuklaareseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lusikkaleivät

Anskuli

Tein juuri Kotilieden ohjeella lusikkaleipiä. En tällä kertaa ”ruskistanut” voita, vaan nypin kaikki aineet sekaisin. Mielestäni tuo ohjeen vehnäjauhomäärä ei riitä. Laitoin 5 dl puolikarkeita ja sen jälkeen annoin taikinan hiukan jämäköityä. Tuli hyviä, mutta väriä ei tullut juurikaan. Paistoin 175° ja reilun 10 min. Huomenna aion tehdä toisen erän ja keitän voin jos sais vähän väriä. Mutta hyvä ohje!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.