Arjen edullista luksusta: ihanat persilja-valkosipuli-simpukat!

Jos uuden vuoden ruokasuunnitelmat ovat jostain syystä vielä auki ja kaipaat vaihtelua raskaille jouluruoille, suosittelen kokeilemaan tätä herkkua! Sinisimpukat ovat oikein valmistettuina mehukkaita ja myös täyttävää ruokaa. Moni pitää äyriäisiä automaattsesti kalliina, mutta iso kilon pussi sinisimpukoita (2–3 annosta) maksaa yleensä noin 5-7 euroa. Siis edullista luksusta!
Sinisimpukoiden valmistuksessa tärkeää on se, ettei simpukoita kypsennä liikaa, jolloin niistä tulee kuivia ja sitkeitä. Tarjoillessa oleellista on myös herkullinen liemi, joka pitää simpukat mehukkaina ja johon on ihana kastaa tuoretta hyvää leipää. Tätä herkkua voi nauttia niin juhlana kuin arkenakin!

Superhyvät ja ihanat persilja-valkosipuli-simpukat

2–3 annosta
25 min
(tarvittaessa gluteeniton)

– 1 pussi (noin 1 kg) sinisimpukoita
– 0,25-0,5 dl oliiviöljyä
– 7-10 valkosipulinkynttä (riippuen kynsien koosta)
– noin 2 kourallista tuoretta persiljaa
– 3-4 tl kuivattua basilikaa
– 3-4 dl kuivaa valkoviiniä
– (halutessasi voit lisätä liemeen lisäpotkua tuomaan myös ½ miedon, punaisen chilipalon ohuelti silputtuna)

– vaaleaa, hyvää leipää (tarvittaessa gluteenitonta)

Huuhdo sinisimpukat huolellisesti kylmän veden alla. Käy simpukat yksitellen läpi, heitä rikkinäiset simpukat pois. Jos jokin simpukka on auki, kopauta sitä pöydänkulmaan. Jos simpukka ei sulkeudu, se ei ole syömäkelpoinen ja tulee heittää pois. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuori valkosipulit ja siivuta ohuelti. Kuullota valkosipulia (ja halutessasi myös silputtua chiliä) kattilassa noin minuutin ajan. Varo polttamasta. Silppua persilja ja lisää kattilaan. Sekoittele hetki. Lisää myös kuivattu basilika. Vedä kattila hetkeksi pois liedeltä. Kaada joukkoon valkoviini ja siirrä kattila jälleen liedelle. Kun liemi kiehuu, lisää joukkoon simpukat. Sulje kattila kannella ja anna porista noin 3 minuutin ajan. Kääntele sitten simpukoita kauhan tai paistinlastan avulla kattilassa ja peitä jälleen kannella. Keitä vielä 3–5 minuutin ajan, riippuen simpukoiden koosta. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat avautuneet. Heitä mahdollisesti avautumatta jääneet simpukat pois.
Tarjoile simpukat heti liemineen suuressa kulhossa tai kattilassa, esimerkiksi tuoreen vaalean leivän kanssa, jota voit kastaa herkulliseen liemeen.

 

SaveSave

SaveSave

Instagram

  • PERFECT BEANS • 
Local green beans are one of my favourite ingredients right now. Still I know many people who don’t like beans at all but I’m pretty sure it’s just because they’ve always overcooked them. Overcooking makes beans yellowish and way too soft. So try boiling them only 3 minutes with a pinch of salt and I can promise you will love these bright green and crunchy beans!
.
These delicious beans from @hastonmaatila
  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.
  • RAISE YOUR HAND • 
Finally time to pick the apples! My apple traditions are jam, juice and pies but there are a lot of them, and I’m looking for some recipe inspiration. What are your favourite apple recipes?
  • DINNER PLANS •
My kind of Sunday, making some juice and jam with the ingredients from my own garden and soon starting to plan our dinner.🌟
  • QUIET ROAD • 
Wouldn’t mind being in this place right now. Quiet lake, golden moment, endless nights and just you and the nature. There were also a cute little (maybe 4 weeks old) brown hare bunny living under these stairs. Not a bad place to live.🐇

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *