Arjen edullista luksusta: ihanat persilja-valkosipuli-simpukat!

Jos uuden vuoden ruokasuunnitelmat ovat jostain syystä vielä auki ja kaipaat vaihtelua raskaille jouluruoille, suosittelen kokeilemaan tätä herkkua! Sinisimpukat ovat oikein valmistettuina mehukkaita ja myös täyttävää ruokaa. Moni pitää äyriäisiä automaattsesti kalliina, mutta iso kilon pussi sinisimpukoita (2–3 annosta) maksaa yleensä noin 5-7 euroa. Siis edullista luksusta!
Sinisimpukoiden valmistuksessa tärkeää on se, ettei simpukoita kypsennä liikaa, jolloin niistä tulee kuivia ja sitkeitä. Tarjoillessa oleellista on myös herkullinen liemi, joka pitää simpukat mehukkaina ja johon on ihana kastaa tuoretta hyvää leipää. Tätä herkkua voi nauttia niin juhlana kuin arkenakin!

Superhyvät ja ihanat persilja-valkosipuli-simpukat

2–3 annosta
25 min
(tarvittaessa gluteeniton)

– 1 pussi (noin 1 kg) sinisimpukoita
– 0,25-0,5 dl oliiviöljyä
– 7-10 valkosipulinkynttä (riippuen kynsien koosta)
– noin 2 kourallista tuoretta persiljaa
– 3-4 tl kuivattua basilikaa
– 3-4 dl kuivaa valkoviiniä
– (halutessasi voit lisätä liemeen lisäpotkua tuomaan myös ½ miedon, punaisen chilipalon ohuelti silputtuna)

– vaaleaa, hyvää leipää (tarvittaessa gluteenitonta)

Huuhdo sinisimpukat huolellisesti kylmän veden alla. Käy simpukat yksitellen läpi, heitä rikkinäiset simpukat pois. Jos jokin simpukka on auki, kopauta sitä pöydänkulmaan. Jos simpukka ei sulkeudu, se ei ole syömäkelpoinen ja tulee heittää pois. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuori valkosipulit ja siivuta ohuelti. Kuullota valkosipulia (ja halutessasi myös silputtua chiliä) kattilassa noin minuutin ajan. Varo polttamasta. Silppua persilja ja lisää kattilaan. Sekoittele hetki. Lisää myös kuivattu basilika. Vedä kattila hetkeksi pois liedeltä. Kaada joukkoon valkoviini ja siirrä kattila jälleen liedelle. Kun liemi kiehuu, lisää joukkoon simpukat. Sulje kattila kannella ja anna porista noin 3 minuutin ajan. Kääntele sitten simpukoita kauhan tai paistinlastan avulla kattilassa ja peitä jälleen kannella. Keitä vielä 3–5 minuutin ajan, riippuen simpukoiden koosta. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat avautuneet. Heitä mahdollisesti avautumatta jääneet simpukat pois.
Tarjoile simpukat heti liemineen suuressa kulhossa tai kattilassa, esimerkiksi tuoreen vaalean leivän kanssa, jota voit kastaa herkulliseen liemeen.

 

SaveSave

SaveSave

Instagram

  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏
  • OATMEAL FOR DINNER •
I always forget these classics - lace thin and crispy oat biscuits. But this morning I baked them! So easy to make and the taste is heavenly! I could eat the whole tray of them for dinner. 🍪
  • SEA THERAPY •
I haven’t really liked swimming until this summer. I don’t know what has changed but now it actually feels very relaxing and calming. Especially when I have a view this pretty. ✨
  • STORY FROM THE PAST •
It’s hard to believe what just happened. During browsing an old and messy flea market near our cottage, I found this beautiful painting. I didn’t mind the signature before buying it. I bought this with 10€. Then my dad said that the style of the painting looks familiar - and he wasn’t wrong. This was painted in 1936 by K.E.Ström who changed his name to Kosti Sartti in 1943. My last name is a variation from Ström and Kosti Sartti was the cousin of my late grandfather who we lost almost exactly a year ago. I’m not a person who usually believes in destiny, but I still won’t believe that this was just a coincidence.
  • NATURE FINDS A WAY •
Let the weekend be relaxing and full of inspiration. 🌿
  • FRIDAY FETA •
There’s nothing better than oven baked feta with fresh herbs! 🌿
This recipe will definitively be in my next cookbook! I’m not sure when it’s coming out, because first time ever I’m not going to give myself that horrible deadline where I end up making recipes, styling, photographing and designing book layout in three months. Maybe I’ve learned something after two cookbooks? 🙄
  • BLOOM BABY, BLOOM •
“This morning, let go of everything you didn’t do right, the negative things people have said, and focus on all you are becoming.”

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *