Arjen edullista luksusta: ihanat persilja-valkosipuli-simpukat!

Jos uuden vuoden ruokasuunnitelmat ovat jostain syystä vielä auki ja kaipaat vaihtelua raskaille jouluruoille, suosittelen kokeilemaan tätä herkkua! Sinisimpukat ovat oikein valmistettuina mehukkaita ja myös täyttävää ruokaa. Moni pitää äyriäisiä automaattsesti kalliina, mutta iso kilon pussi sinisimpukoita (2–3 annosta) maksaa yleensä noin 5-7 euroa. Siis edullista luksusta!
Sinisimpukoiden valmistuksessa tärkeää on se, ettei simpukoita kypsennä liikaa, jolloin niistä tulee kuivia ja sitkeitä. Tarjoillessa oleellista on myös herkullinen liemi, joka pitää simpukat mehukkaina ja johon on ihana kastaa tuoretta hyvää leipää. Tätä herkkua voi nauttia niin juhlana kuin arkenakin!

Superhyvät ja ihanat persilja-valkosipuli-simpukat

2–3 annosta
25 min
(tarvittaessa gluteeniton)

– 1 pussi (noin 1 kg) sinisimpukoita
– 0,25-0,5 dl oliiviöljyä
– 7-10 valkosipulinkynttä (riippuen kynsien koosta)
– noin 2 kourallista tuoretta persiljaa
– 3-4 tl kuivattua basilikaa
– 3-4 dl kuivaa valkoviiniä
– (halutessasi voit lisätä liemeen lisäpotkua tuomaan myös ½ miedon, punaisen chilipalon ohuelti silputtuna)

– vaaleaa, hyvää leipää (tarvittaessa gluteenitonta)

Huuhdo sinisimpukat huolellisesti kylmän veden alla. Käy simpukat yksitellen läpi, heitä rikkinäiset simpukat pois. Jos jokin simpukka on auki, kopauta sitä pöydänkulmaan. Jos simpukka ei sulkeudu, se ei ole syömäkelpoinen ja tulee heittää pois. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuori valkosipulit ja siivuta ohuelti. Kuullota valkosipulia (ja halutessasi myös silputtua chiliä) kattilassa noin minuutin ajan. Varo polttamasta. Silppua persilja ja lisää kattilaan. Sekoittele hetki. Lisää myös kuivattu basilika. Vedä kattila hetkeksi pois liedeltä. Kaada joukkoon valkoviini ja siirrä kattila jälleen liedelle. Kun liemi kiehuu, lisää joukkoon simpukat. Sulje kattila kannella ja anna porista noin 3 minuutin ajan. Kääntele sitten simpukoita kauhan tai paistinlastan avulla kattilassa ja peitä jälleen kannella. Keitä vielä 3–5 minuutin ajan, riippuen simpukoiden koosta. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat avautuneet. Heitä mahdollisesti avautumatta jääneet simpukat pois.
Tarjoile simpukat heti liemineen suuressa kulhossa tai kattilassa, esimerkiksi tuoreen vaalean leivän kanssa, jota voit kastaa herkulliseen liemeen.

 

SaveSave

SaveSave

Kommentit

Kommentoi juttua: Arjen edullista luksusta: ihanat persilja-valkosipuli-simpukat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • Be patient with yourself, nothing in nature blooms all year.
  • Fashion for @pirkkafi 
Art director: @_jokimaki 
Style & muah: @idajokikunnas 
Model: @ttutski
  • • Isn’t the nature amazing? When all the leaves have fallen and everything looks grey - all this hay near swamps is turning red and orange. So beautiful.
  • • Finland and this amazing nature.💙 Happy Independence Day Finland! 
model: Saimi Hoyer 
towel by @lapuankankurit
  • • There is no elevator to success. You have to take the stairs.
  • • Missing that sunshine. •
model: @lottarebekka
  • • Difficult roads often lead to beautiful destination.

violaminerva

X