Arjen edullista luksusta: ihanat persilja-valkosipuli-simpukat!

Jos uuden vuoden ruokasuunnitelmat ovat jostain syystä vielä auki ja kaipaat vaihtelua raskaille jouluruoille, suosittelen kokeilemaan tätä herkkua! Sinisimpukat ovat oikein valmistettuina mehukkaita ja myös täyttävää ruokaa. Moni pitää äyriäisiä automaattsesti kalliina, mutta iso kilon pussi sinisimpukoita (2–3 annosta) maksaa yleensä noin 5-7 euroa. Siis edullista luksusta!
Sinisimpukoiden valmistuksessa tärkeää on se, ettei simpukoita kypsennä liikaa, jolloin niistä tulee kuivia ja sitkeitä. Tarjoillessa oleellista on myös herkullinen liemi, joka pitää simpukat mehukkaina ja johon on ihana kastaa tuoretta hyvää leipää. Tätä herkkua voi nauttia niin juhlana kuin arkenakin!

Superhyvät ja ihanat persilja-valkosipuli-simpukat

2–3 annosta
25 min
(tarvittaessa gluteeniton)

– 1 pussi (noin 1 kg) sinisimpukoita
– 0,25-0,5 dl oliiviöljyä
– 7-10 valkosipulinkynttä (riippuen kynsien koosta)
– noin 2 kourallista tuoretta persiljaa
– 3-4 tl kuivattua basilikaa
– 3-4 dl kuivaa valkoviiniä
– (halutessasi voit lisätä liemeen lisäpotkua tuomaan myös ½ miedon, punaisen chilipalon ohuelti silputtuna)

– vaaleaa, hyvää leipää (tarvittaessa gluteenitonta)

Huuhdo sinisimpukat huolellisesti kylmän veden alla. Käy simpukat yksitellen läpi, heitä rikkinäiset simpukat pois. Jos jokin simpukka on auki, kopauta sitä pöydänkulmaan. Jos simpukka ei sulkeudu, se ei ole syömäkelpoinen ja tulee heittää pois. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuori valkosipulit ja siivuta ohuelti. Kuullota valkosipulia (ja halutessasi myös silputtua chiliä) kattilassa noin minuutin ajan. Varo polttamasta. Silppua persilja ja lisää kattilaan. Sekoittele hetki. Lisää myös kuivattu basilika. Vedä kattila hetkeksi pois liedeltä. Kaada joukkoon valkoviini ja siirrä kattila jälleen liedelle. Kun liemi kiehuu, lisää joukkoon simpukat. Sulje kattila kannella ja anna porista noin 3 minuutin ajan. Kääntele sitten simpukoita kauhan tai paistinlastan avulla kattilassa ja peitä jälleen kannella. Keitä vielä 3–5 minuutin ajan, riippuen simpukoiden koosta. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat avautuneet. Heitä mahdollisesti avautumatta jääneet simpukat pois.
Tarjoile simpukat heti liemineen suuressa kulhossa tai kattilassa, esimerkiksi tuoreen vaalean leivän kanssa, jota voit kastaa herkulliseen liemeen.

 

SaveSave

SaveSave

Kommentit

Kommentoi juttua: Arjen edullista luksusta: ihanat persilja-valkosipuli-simpukat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!
  • • My Saturday includes fresh baked cookies and some relaxing time at the countryside. Great weekend ahead! (These little ones are made with peanut butter and chocolate☝🏻)
  • • We created @larelien to help brands tell their story in an unforgettable way. We love making stunning brand movies - and much much more. We launched Larelien at the Cannes film festival this year and now it is finally public! 
Go check @larelien and www.larelien.com.
  • • Sunday galette with some caramelised honey cinnamon apples! What are your baking plans for Sunday?🍎
  • • Ready for weekend?🌿 I wish I could have a dinner in this place right now.
  • • Are you ready for a culinary (and visual) journey through Finland? Eat Finland was made together with amazing Finnish chefs, restaurants, cafés and farmers. I feel honoured I had a chance to work with all these people! • Concept, photography & layout design by me.
  • • Two days ago I woke up to this view and that magical fog. Do I need to explain why autumn and cold mornings are the best thing?

violaminerva

X