Helpot aprikoosileivokset
Aprikoosit antavat voitaikinalle happoa ja mehevyyttä. Ruokosokerissa kaulitut taikinapalat muuttuvat leivoksiksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Kasvis
Ainekset
Helpot aprikoosileivokset:
- 500 g voitaikinalevyjä
- 2 dl ruokokidesokeria
- 1 pussi vaniljavanukasjauhetta (Blå Band)
- 2 ½ dl maitoa
- noin 10 kpl tuoreita tai säilöttyjä aprikoosin puolikkaita
- 1 dl vaaleaa tai tummaa siirappia
- 2 tl kanelia
Valmistusohje
Helpot aprikoosileivokset leivotaan näin:
1. Ripottele leivinlaudalle ruokosokeria ja aseta hieman sulaneet taikinalevyt laudalle. Ripota sokeria pinnalle ja kauli sokeri taikinalevyihin. Lado levyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Sekoita vanukasjauhe kylmään maitoon pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä vanukas taikinalevyille.
3. Lado tuoreet tai liemestään hyvin valutetut, säilötyt aprikoosinpuolikkaat päälle. Valuta pinnalle kanelilla maustettua siirappia ja paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Lisää reseptejä aprikoosista:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot aprikoosileivokset